Política

El ‘Brexit' manté un lleuger avantatge hores abans que s'obrin les urnes del referèndum al Regne Unit

Un sondeig de la firma Opinium preveu un suport del 45% a l'opció de sortir de la Unió Europea i del 44% a favor de la permanència

Una altra enquesta, de TNS, situa els favorables a marxar en el 43%, dos punts per davant de l'opció de continuar a Europa

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) manté un lleuger avantatge respecte de l'opció de la permanènciahores abans de l'inici del referèndum sobre la permanència a la Unió, segons les últimes enquestes fetes públiques aquest dijous.

Un sondeig divulgat per la firma Opinium pronostica que la sortida de la UE obtindria el 45% dels vots britànics, un punt per sobre de l'opció de continuar al club comunitari (44%). L'enquesta apunta que el 9% dels possibles votants encara no ha decidit el sentit del seu vot. L'estudi s'ha fet entre dilluns i dimecres en base a 3.011 entrevistes i s'ha publicat 12 hores abans que s'obrin les urnes.

L'anterior enquesta d'Opinium, divulgada dissabte passat, concedia a les dues opcions una intenció de vot del 44%. En aquesta ocasió, en canvi, el Brexit obté un lleuger avantatge.

Un altre sondeig, elaborat per TNS amb entrevistes a 2.320 persones entre dijous de la setmana passada i aquest dimecres, preveu que la sortida de la UE aconseguiria un suport del 43% i al permanència del 41%. El 16% dels votants estan indecisos o no pensen anar a votar.

Malgrat que el sondeig de TNS apunta a una avantatge del Brexit, la diferència entre tots dos camps s'ha reduït des del 14 de juny, quan un altre sondeig de la mateixa firma projectava una distància de set punts a favor de sortir de la UE (47% enfront del 40%).

Més de 46 milions de britànics estan cridats aquest dijous a les urnes per decidir si volen continuar o no i formant part de la Unió Europea.

El primer ministre, el conservador David Cameron, i el líder del principal partit de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, han fet campanya per la continuïtat, però totes les enquestes coincideixen a vaticinar un escenari igualat.

El portaveu d'Opinium, Alan Drummond, ha afirmat que el resultat de la consulta es presenta “massa ajustat per predir un guanyador”. Segons ell, “tot depèn” de l'opció que escullin els indecisos a l'últim moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia