Política

Eleccions 26-J

Homs demana al poble de Catalunya que “contesti a les urnes”

El candidat de CDC al 26-J voldria que hi hagi una “resposta clara i nítida”

El candidat de CDC a les eleccions d'aquest 26-J, Francesc Homs, ha assegurat aquest diumenge després de dipositar el seu vot a les urnes la “transcendència” de poder votar. Homs ha demanat a la gent que té “conviccions democràtiques” que s'expressi a les urnes, “sobretot veient que hi ha gent disposada a utilitzar per vèncer arts i clavegueres que no són democràtiques”. Per això, ha reblat, “que el poble de Catalunya contesti a les urnes, cadascú segons la seva consciència i en el sentit que cregui oportú”.

En aquest sentit, el candidat de Convergència ha dit que li agradaria que hi hagués una “resposta clara, nítida i que, sigui la que sigui, ens impulsi a fer bona política”. Homs ha votat quan passaven pocs minuts de les dotze del matí al Centre Cultural Costa i Font de Taradell.

El cap de llista dels convergents ha criticat, en declaracions als mitjans de comunicació després de votar, que “allò que ens ha costat tant aconseguir durant tantes dècades, sembla que ara alguns ho vulguin qüestionar amb males arts”. Per això, Homs ha dit que espera que “avui el poble de Catalunya contesti a les urnes allò que cregui, però que s'expressi lliurement i hi hagi la resposta catalana”.

Preguntat per l'aparició del seu nom aquest diumenge en una nova entrega de les converses que publica el diari digital Público entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, Homs ha puntualitzat que a partir de demà ja tindrà temps de referir-s'hi, però ha criticat el fet que “hi ha gent disposada a utilitzar per vèncer arts i clavegueres que no són democràtiques”. Per això, cal “que el poble de Catalunya contesti a les urnes, cadascú segons la seva consciència i el que cregui oportú”.

En aquest sentit, Homs ha apuntat que avui “a qui li toca parlar davant de tot això que hi ha sobre la taula és el poble de Catalunya més que els polítics”. Homs ha indicat que passarà la jornada electoral acompanyat per la seva família i els amics i que anirà seguint com transcorre el dia “a través de diferents llocs del territori”. El candidat de CDC també ha animat a tothom a participar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona