Política

Demarcació de Girona

Tres senadors per a ERC i CDC se'n queda amb un de sol

Per Esquerra repeteixen Jordi Martí i Joaquim Ayats i s'hi afegeix la calongina Elisenda Pérez

El convergent Joan Bagué anirà sol a Madrid i deixa de ser el més votat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va obtenir ahir els seus millors resultats al Senat per la demarcació de Girona, amb tres senadors, mentre que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es va quedar amb un sol representant a la cambra alta, l'incombustible Joan Bagué (Girona, 1964), elegit també en els comicis del 2011 i el 2015. Bagué, però, va perdre ahir la seva condició de senador gironí més votat, en mans del republicà Jordi Martí i Deulofeu (1977), exalcalde de Sant Pere Pescador, que es va estrenar com a senador en les eleccions del desembre passat, com també és el cas del seu company de llista Joaquim Ayats i Bartrina (Girona, 1980), segon en vots.

La principal novetat d'aquests comicis és la tercera senadora d'ERC, Elisenda Pérez i Esteve (Calonge, 1983), que va ser regidora del PSC a la seva localitat natal fins que el 2014 va deixar el partit per dissidències ideològiques amb la direcció i va passar a ser alcaldable (2015) i actual portaveu d'Avancem-MES a l'Ajuntament de Calonge.

Per contra, CDC no només no ha assolit la fita de tenir un tercer senador, com ho va aconseguir CiU el 2011, sinó que ahir va perdre la segona representant obtinguda per la coalició Democràcia i Llibertat –CDC, Demòcrates i Reagrupament– ara fa mig any, la banyolina Clàudia Massó i Fontàs (1987), que ha tingut un pas breu pel Senat, com tota aquesta onzena legislatura, en què Massó ha estat portaveu de les comissions constitucional, de justícia i de suplicatoris.

En les eleccions del 20 de desembre passat, Democràcia i Llibertat i ERC van quedar empatats a dos senadors, tot i que Ayats va ser elegit per un estret marge de vots respecte a Pere Saló, que durant bona part de la nit electoral semblava que acabaria sent el tercer senador de DL. Ahir, en canvi, la distància entre la quarta i última senadora en el rànquing de vots, Elisenda Pérez, i la cinquena de la llista, Clàudia Massó, va ser més àmplia i clara al llarg de tot l'escrutini. Els candidats d'En Comú Podem i PSC van quedar a continuació, sense cap possibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia