Política

La renovació d'un partit històric

El tàndem Mas-Munté i la llista de Pascal, vencedors de les primàries del PDC

La candidatura de l'exportaveu de CDC i David Bonvehí ha aconseguit el suport del 87,7%, mentre que l'expresident de la Generalitat i l'actual portaveu del govern han rebut l'aval del 95,07% dels inscrits

Conesa serà la nova presidenta del consell nacional, en renunciar Vila a disputar una segona volta

El tàndem Artur Mas-Neus Munté per ocupar la presidència i la vicepresidència del Partit Demòcrata Català i la llista que encapçalava Marta Pascal a la direcció han sortit airosos de les primàries. Mercè Conesa i Santi Vila no han aconseguit superar el 50% dels suports per a la presidència del consell nacional i havien d'enfrontar-se a una segona volta, però finalment l'actual conseller de Cultura ha renunciat a presentar-s'hi.

Com era previsible, el tiquet presidencial Mas-Munté, que no havia de competir amb cap candidatura alternativa, ha obtingut un 95,07% de vots a favor, mentre que l'equip de Pascal, aspirant a coordinadora general del nou partit, ha superat la candidatura que liderava Ignasi Planas, per 87,7% a 12,2%.

En ser una votació amb llistes tancades però no bloquejades, els membres de la candidatura guanyadora havien de rebre almenys el 50% dels suports, i en el cas de la llista de Pascal tots han excedit el 70% dels vots.

La presidència al consell nacional

El duel més renyit de les votacions celebrades entre ahir i avui era la pugna per la presidència del consell nacional de la nova formació, en la que finalment Conesa, amb 2.623 vots (49,44%), ha derrotat el conseller de Cultura, Santi Vila, amb 2.230 vots (42,04%), que comptava amb el suport explícit o implícit de figures com Carles Puigdemont, Francesc Homs, Albert Batalla o Jordi Cuminal, però en no superar cap dels dos el 50% dels vots calia anar a una segona volta. Amb tot, finalment, Vila ha donat com a vencedora Conesa i s'ha retirat de la lluita per aconseguir la presidència del consell nacional.

El tercer candidat a la presidència del consell nacional del nou partit, Joan Vila, ha obtingut 452 vots (8,52%).

Defensor dels associats

El mateix ha passat amb el càrrec de defensor dels associats del partit, ja que si res canvia hi haurà també segona volta, a no ser que hi hagi algun candidat que es retiri.

La més votada ha estat Iolanda Aguilar (34,09%), seguida de Iolanda Garcia (24,50%), Enric Llauger (23,85%) i Francesc Xavier López (17,53%).

Iolanda Aguilar i Iolanda Garcia es jugaran el càrrec en una segona volta, una data haurà de determinar la nova direcció executiva que liderarà Marta Pascal com a coordinadora general i David Bonvehí com a coordinador d'organització.

Els estatuts

D'una altra banda, els estatuts del Partit Demòcrata Català, acordats al congrés fundacional celebrat del 8 al 10 de juliol, ha rebut l'aval del 97,44% de les persones que han votat.

El portaveu de la jornada de primàries del Partit Demòcrata Català, Francesc Sánchez, ha explicat que entre ahir i avui han participat en les votacions un total de 5.430 associats, “molt més” de la meitat dels 8.000 inscrits, fet que ha qualificat d'”èxit absolutament rotund” de participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia