Successos

Un caçador ferit pel tret d'un company a Santa Pau

La bala li va travessar la part posterior de la cama i la víctima, que ara està hospitalitzada, va arribar fins a l'ambulatori del poble amb el seu cotxe per demanar assistència mèdica

Un veterà caçador de la colla de Santa Pau, Martirià Escarrà, va resultar ferit de bala dijous en rebre el tret que va disparar un company mentre caçaven senglars en uns camps a la zona de la Fageda.

Segons han explicat fonts dels caçadors, Escarrà va portar un amic seu, també experimentat caçador de Barcelona, per participar en la batuda del dijous que es va centrar a la zona de la Cot. Escarrà i el seu company van ser assignats a un camp amb molta visibilitat proper a la cooperativa de La Fageda. Per circumstàncies que no estan ben aclarides i que els Mossos investiguen a través de testimonis i perits, quan un senglar va travessar el camp on eren apostats els dos amics, un va disparar i la mala fortuna va fer que la bala toqués la cama del seu amic, que era al costat oposat. La resta de caçadors de la colla, allunyats del punt del sinistre, van sentir un tret i s'hi van acostar per comprovar si havien abatut algun porc. Quan hi van arribar, només van trobar un rastre de sang al terra i no van veure els caçadors enlloc. El ferit, acompanyat de l'amic que li havia disparat sense voler, va agafar el seu vehicle i va conduir fins a l'ambulatori de Santa Pau, on el metge li va fer unes primeres cures. Després, es va avisar els serveis d'emergència, que van traslladar el ferit fins a l'hospital, on va quedar ingressat. Tot i que la ferida no fa témer per la seva vida, es preveu que se li hagi de fer una operació que l'obligarà a estar ingressat dies encara.

Els Mossos han obert diligències i estan interrogant tots els implicats en la cacera per intentar esclarir les circumstàncies del sinistre –si la bala va tocar directament la cama del caçador, si hi va haver algun rebot, si algun d'ells es va moure del lloc assignat...– i determinar el nivell de responsabilitat del caçador que va disparar i va tocar el company.

Aquest és el segon cas d'un caçador de Santa Pau ferit pel tret d'un company en menys d'un any. El dissabte 12 de desembre de l'any passat, un altre caçador de Santa Pau, Pere Falgarona, va resultar ferit en un peu també de resultes del tret involuntari d'un company, mentre participava en una batuda del senglar a la zona del Sallent. En aquesta ocasió, van ser els Bombers i els serveis d'emergència que van anar a socórrer el ferit al lloc de l'accident i el van traslladar al Trueta. El ferit va poder ser donat d'alta en poques hores, però la recuperació va ser molt llarga. Els caçadors de Santa Pau encara van tenir un altre incident per culpa d'uns trets equivocats la temporada passada, quan van matar per error dos vedells d'un ramader que els té engegats, en confondre'ls un dels caçador per cabirols.

Fa setze anys, l'agost del 2000, durant una batuda especial a Santa Pau, un accident de cacera va ser mortal. Un caçador de Tortellà, Miquel Vilanova, de 45 anys, va ser abatut pels trets d'un company, que el va confondre amb un porc. Des de finals de la dècada dels noranta, l'administració ha aplicat mesures de seguretat que obliguen els caçadors a dur roba fosforescent per ser més visibles i a senyalitzar les zones de les batudes, però encara hi ha accidents

Al marge d'aquests incidents, els caçadors de Santa Pau, que sovint tenen reforços de gent de l'Alt Empordà i de Barcelona, representen un col·lectiu clau a la zona i són molt reclamats pels pagesos per controlar la proliferació dels senglars, que causen grans estralls als camps.

LA DATA

29.09.16
Un tret
disparat per un company va ferir de bala un caçador en una cama durant una batuda a la Fageda.

LA XIFRA

2
caçadors
de Santa Pau han resultat ferits de bala en dos accidents els darrers deu mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia