Successos

successos

exrtorsió

Detinguts dos homes per extorquir un empresari xinès de Badalona

Els arrestats van dur a terme un procés extorsionador durant prop d'un any en el qual li exigien el pagament de 60.000 euros

L'empresari xinès va rebre diverses trucades i cinc cartes on l'amenaçaven de mort, tant a ell com a la seva família, si no satisfeia la quantitat de diners que li exigien

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Bandes han detingut dos homes i n'han investigat un altre, tots de nacionalitat xinesa i d'edats compreses entre els 37 i els 40 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'extorsió i un d'amenaces.

Les indagacions tenen el seu punt d'inici en una investigació de la Unitat Central de Bandes que es va dur a terme l'any 2015 relacionada amb la desarticulació d'una banda d'origen xinès dedicada a l'extorsió, el blanqueig de capitals, el tràfic d'estupefaents i delictes contra la hisenda pública.

Els agents van tenir accés a una informació segons la qual un empresari xinès que regenta un basar al Polígon Badalona Sud estaria patint un procés extorsionador. En el decurs de la investigació els agents han constatat que el comerciant havia rebut diverses trucades i cinc cartes amenaçadores en les quals li exigien 60.000 euros. Els autors de l'extorsió en tot moment li deixaven clar que si no satisfeia la quantitat de diners exigida el matarien, a ell o a la seva família.

El procés extorsionador es va prolongar durant un any. En aquest temps l'empresari va rebre fins a cinc cartes amenaçadores i trucades reiterades per part de diferents interlocutors, directament o en gravacions de veu i amb la veu distorsionada en la majoria dels casos. En aquesta etapa extorsionadora els autors de les amenaces li van demostrar en tot moment que disposaven d'informació detallada, tant de l'activitat de la seva empresa com dels moviments de la seva família.

Alarmat per la situació va arribar inclús a tornar durant uns mesos a la Xina per mirar d'ocultar-se i evitar així l'amenaça. Durant el temps que va ser fora del país es va fer càrrec del negoci una treballadora seva que també va patir amenaces per part dels extorsionadors. En aquell moment a les trucades se li van afegir fins a cinc cartes que contenien amenaces de mort en mandarí amb tinta de color vermell per simular que estaven escrites amb sang per així donar un caràcter més intimidatori a les amenaces.

Els agents van enviar les diverses cartes rebudes a la Unitat Central d'Inspeccions Oculars, on es van revelar diferents fragments d'empremtes tot i que finalment no van proporcionar resultats positius per a la investigació.

Les indagacions que van dur a terme els investigadors els van permetre identificar les tres persones que estaven al darrere de les amenaces. Es tracta d'un ciutadà xinès veí de la localitat d'Elda (Alacant), que era l'instigador del procés extorsió i que ha resultat com a investigat en les diligències penals obertes en aquest cas, i dos ciutadans també de nacionalitat xinesa, amics de l'home extorquit i que li feien suposades tasques de protecció al seu local quan en realitat proporcionaven informació al principal investigat.

El dia 19 d'octubre els agents van detenir els dos homes, un a Santa Coloma de Gramenet i, l'altre, a Barcelona. Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 20 d'octubre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia