Successos

societat

obituari

Mor el pretès besnet del tsar de Rússia

Tot fa pensar que David Duaigües es va treure la vida, perquè va deixar una nota

Els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta arran de la mort de David Duaigües, el veí de Torres de Segre (Segrià) que feia anys que reclamava ser reconegut com a legítim descendent de l'últim tsar de Rússia, Nicolau II Alexàndrovitx Romànov, i la tsarina Alexandra Fiódorovna.

Els indicis apunten cap a una mort voluntària, ja que, segons va avançar el diari Segre, l'home hauria deixat una carta de comiat per al seu entorn més proper.

Duaigües, de 52 anys, assegurava ser besnet del tsar i havia posat en marxa diversos processos judicials per aconseguir el reconeixement. Duaigües va iniciar la batalla judicial als jutjats de Girona, on havia mort la seva àvia, que ell creia que era Maria Romànov, i va acabar als jutjats de Lleida, on es va celebrar una vista per la demanda. Fins i tot havia presentat unes analítiques d'ADN que suposadament demostraven que la seva mare era descendent directa, una neta, del tsar. No obstant això, totes les instàncies havien tombat repetidament les seves pretensions, cosa que el va portar a un estat de frustració. El novembre passat, Duaigües va ser traslladat a un centre psiquiàtric després de protagonitzar un aldarull a Torres de Segre. Es va atrinxerar a casa seva després de tallar el carrer entravessant-hi dos cotxes i després va amenaçar repetidament els mossos d'esquadra.

Exhumació a Salt buscant Maria Romànov

En la seva batalla per demostrar que la seva àvia Maria Martí Juanola, que va morir al geriàtric del Puig d'en Roca, era en realitat Maria Romànov, la filla del darrer tsar rus, Duaïgües (que darrerament s'autoanomeva David Romànov) va aconseguir que el jutjat de Girona obrís en dues ocasions el nínxol de Salt on hi havia enterrada l'àvia per fer les proves d'ADN. Unes proves que el primer cop es van frustrar perquè, en obrir el nínxol, es va descobrir que hi havia tres persones enterrades i que l'ordre judicial només era per una difunta, i posteriorment perquè els forenses no van trobar mostra suficient i finalment l'Audiència va resoldre que no es fessin més exhumacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia