Successos

tribunals

judici per homicidi

L'homicida de Colera vol que li rebaixin la condemna de setze anys i mig de presó

A través del seu advocat, presenta un recurs contra la sentència

Defensa que no va cometre el crim a traïció i que estava sota els efectes de les drogues

Marlon Roberto Castro Pedroza no està d'acord amb la sentència que li va imposar l'Audiència de Girona, que el condemnava a setze anys i mig de presó com a responsable de la mort d'un veí de Llançà, Ángel Ruiz da Roa. En la resolució judicial es recull que Marlon ha estat condemnat a quinze anys de presó per un delicte d'assassinat, i a un any i mig més i a una multa de 2.520 euros pel delicte d'incendi forestal.

Però ara, a través del seu advocat Sergio Noguero, ha presentat un recurs d'apel·lació contra el veredicte del jurat popular que el va jutjar i la posterior sentència. El tribunal popular va declarar provat que el processat va apunyalar la víctima fins a vuit vegades quan no es podia defensar, perquè estava estesa a terra “semiinconscient” com a resultat dels cops de puny que li havia propinat poca estona abans. Però en el seu escrit, el lletrat de la defensa sosté que Marlon no va cometre el crim a traïció. De fet, argumenta que no existeix cap prova objectiva que corrobori l'estat de semiinconsciència de la víctima abans de ser apunyalada. De fet, segons la defensa, ha quedat acreditat que l'acusat tenia ferides de defensa.

D'altra banda, en el veredicte, els membres del jurat van descartar per unanimitat que, en el moment de perpetrar el crim, Marlon tingués les facultats afectades pel consum d'estupefaents o que actués ofuscat per un “estat de furor i de còlera sobtat” quan va veure Ángel Ruiz da Roa amb la seva roba i el seu rellotge. En canvi, l'advocat Sergio Noguero sosté que, en el moment dels fets, Marlon tenia dependència a la cocaïna i consumia alcohol, fet que li va provocar alteracions en les seves capacitats cognitives. Aquesta circumstància va quedar provada tant pel seu historial facultatiu com per la declaració de les dues altres acusades, que van assegurar que en el moment dels fets “allò no era Marlon” o que estava “boig, sonat, no era el de sempre”.

Finalment, la sentència considera que Marlon va calar foc de manera intencionada i les flames van afectar més de mitja hectàrea de terreny d'una zona protegida del massís de l'Albera. Però l'advocat Sergio Noguero discrepa, ja que defensa que no hi havia intenció de provocar un incendi al paratge, sinó que tan sols hi va haver un únic focus i va ser sobre el cadàver d'Ángel Ruiz. La intenció era cremar el cos per eliminar proves.

Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li acaba donant la raó, Marlon seria condemnat a 10 anys de presó per un delicte d'homicidi, concedint l'atenuant de drogoaddicció, retirant l'agreujant de traïdoria i absolent-lo del delicte d'incendi.

LA XIFRA

10
anys
de presó és el temps que pot acabar condemnat si el TSJC admet les teories de l'advocat de la defensa.

LA DATA

17.03.14
és el dia
en què van tenir lloc els fets, en un sender situat al quilòmetre 1 de l'N-260, en una zona boscosa de Colera.

Pensant en la nul·litat del judici per deixar-lo sol

Marlon Roberto es va quedar sol davant la decisió que va prendre el jurat popular. Les altres tres implicades en el cas, Dolors Folch Julià, Esther Puig del Castillo i la seva mare, Carmen del Castillo Montero, van arribar a un pacte amb la fiscalia i l'acusació particular. Aquest acord va suposar que el magistrat de la secció quarta de l'Audiència de Girona, Juan Mora, sentenciés de viva veu a les tres a una pena irrisòria, tenint en compte les acusacions que requeien sobre elles. Dolors va ser condemnada a cinc anys de presó per un delicte de lesions greus en concurs amb un homicidi imprudent, quan inicialment s'enfrontava a 15 anys de presó per assassinat com a cooperadora necessària; Esther, a tres anys i mig per encobriment i incendi, quan la fiscalia al principi demanava 20 anys, i per a la seva mare, Carmen, un any i mig de presó per un delicte d'encobriment. En un principi, el lletrat de Marlon, Sergio Noguero va estudiar la possibilitat de demanar la nul·litat del judici considerant que hi havia arguments legals perquè s'hagués de tornar a repetir. Però al final no ho ha fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia