Roben la creu de terme del segle XVIII d'un poble de les Garrigues

L'Ajuntament de la Floresta (Garrigues) ha denunciat el robatori de la creu de terme del municipi. La creu data de finals del segle XVIII i està situada en un encreuament de camins als afores del poble. El robatori es va produir el dissabte 28 de novembre, segons ha explicat l'alcalde, Jaume Setó, en declaracions recollides pel diari Segre. El dilluns següent van presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra.

Els Mossos encara no han localitzat la creu. Han inspeccionat la zona i han fet algunes indagacions, però encara sense resultat. Pel pes de la creu està clar que el robatori es va fer en grup. El que no van poder endur-se va ser la peanya que aguanta la creu, on es troben unes inscripcions religioses i l'any en què es va plantar aquella creu: 1791. La peanya pesa més de 300 quilos i els lladres no van poder arrencar-la.

Es dóna la circumstància que feia poc la creu havia estat objecte d'un tractament de restauració perquè estava a punt de desprendre's del pal de pedra que l'aguantava. Des del poble, l'alcalde ha demanat la col·laboració ciutadana per trobar la creu, una creu que, recorda, va resistir tres guerres: la del Francès, les carlines i la del 1936.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.