Successos

terrorisme

atemptats a Catalunya

Oukabir, detingut a Ripoll quan anava a la comissaria

La foto de Driss Oukabir apareixia a tot arreu com la del sospitós d’haver llogat les furgonetes usades per a la massacre quan el veí de Ripoll anava als Mossos a dir que li havien pres la documentació

Driss Oukabir, de 28 anys, nascut a Melilla i resident a Ripoll, que és el gran de quatre germans d’una família marroquina establerta a la capital del Ripollès des de fa anys, va ser arrestat ahir a la tarda pels Mossos de Ripoll quan el sospitós (buscat per tot el territori) era a escassos 50 metres de la comissaria. El que va explicar als Mossos, és que ell també havia vist les seves fotos i que tots els mitjans l’apuntaven com a sospitós de l’atemptat i que anava a denunciar que li havien pres la documentació. Tot indica que Driss Oukabir hauria assenyalat el seu germà petit, Moussa, com la persona que li podria haver agafat la documentació que va ensenyar el noi que va llogar a Santa Perpètua de Mogoda les furgonetes que ahir es van fer servir per a l’atropellament massiu a Barcelona. Driss Oukabir va ser vist per diferents testimonis ahir a la tarda a Ripoll, cosa que l’exonerava de l’autoria material dels atropellaments, però no d’haver participat en la preparació i logística dels atemptats proporcionant les furgonetes com a armes homicides.

Una coartada que sí que es proporcionava amb la denúncia del robatori de la seva documentació. Una denúncia que no li va estalviar la detenció i que, en canvi, el que va fer va ser que arrestessin el seu germà petit, un noi que podria no haver complert els 18 anys.

Els pares de Driss Oukabir resideixen en un habitatge d’un bloc de pisos de protecció oficial situat al Pla de Ginebret de Ripoll. Tota la família ha estat usuària dels serveis socials al llarg dels anys que han estat a Ripoll. A part dels dos germans arrestats, hi ha dues germanes. Driss va cursar els estudis bàsics a l’escola Tomàs Raguer i després va fer cursos a la casa d’oficis de l’Escola Taller. No consta que tingués una feina fixa però sí que feia treballs d’acord amb la formació professional que tenia.

Després de les detencions, ahir els Mossos van fer un gran desplegament a l’entorn de l’habitatge dels Oukabir, que va ser sotmès a un escorcoll per intentar trobar indicis i proves que vinculin els dos germans o algun d’ells amb l’atemptat.

Els Mossos també van analitzar els ordinadors i la pàgina de Facebook de Driss (que ahir va ser clausurada per Facebook), on es podia veure que una de les cerques que havia fet Driss Oukabir precisament era sobre empreses de lloguer de vehicles.

Facebook va decidir clausurar el perfil de Driss Oukabir Soprano quan es va divulgar que era un dels sospitosos de l’atemptat i quan es va començar a omplir de comentaris denigrants i insultants contra la seva persona. Sorprèn que un dels missatges que havia fet constar que li agradava era la convocatòria d’oposició per entrar a la Guàrdia Civil.

LA XIFRA

28
anys
té Driss Oukabir, sospitós de participar en els atemptats d’ahir

LA XIFRA

3
germans
té Driss; el petit va ser arrestat també després que ell l’impliqués
Les claus

Dia de platja del noi que mai viuria al Vaticà

Tura soler

En el perfil de Facebook que ahir va ser clausurat, Dris Oukabir havia actualitzat la seva foto de perfil el dia 15 d’agost al vespre i hi havia col·locat una imatge en la qual es veia ell molt satisfet a la platja sota una ombrel·la. La foto la deuria haver fet el seu company o companya de sorra (ell deia que tenia parella) ja que al costat hi té una altra tovallola. Alguns usuaris, com ara la seva cosina, li desitjaven que disfrutés del dia de platja.

Fa un parell d’anys, en una pàgina sobre preguntes i respostes personals anomenada Kiwi, Driss Oukabir, el jove de Ripoll, donava unes respostes a preguntes que li feien els internautes que poden ser rellevants per a la investigació.

Quan li preguntaven: què faries en el primer dia de govern si et nomenessin rei absolut del món, Driss contestava: “Matar tots els infidels i només deixar els musulmans que segueixin la religió.” I quan li preguntaven en quin país del món mai voldria viure, ell responia: “El Vaticà.” I també era curiosa la resposta que donava quan se li preguntava què faria si descobria que algú li havia estat mentint tot un any. “El mataria a la nit amb una pistola”, deia Driss, que el 2012 va passar un mes a la presó de Figueres, preventiu, per un cas d’abusos sexuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia