Successos

tribunals

judici pel crim dels pallaressos

Franch, culpable del crim dels Pallaresos

Set dels nou membres del jurat creuen provat que va matar Carme Gallart

El jurat popular va declarar culpable dimecres al vespre l’agent immobiliari Ramon Franch de la mort de Carme Gallart, la veïna dels Pallaresos que va desaparèixer el 18 de juny del 2015. La decisió es va prendre pel mínim de vots possibles en un jurat popular, els de set dels nou membres, segons van anunciar durant la lectura pública del veredicte, que es va fer a l’Audiència de Tarragona, on s’ha celebrat el judici.

El jurat considera provat que el dia de la desaparició de la dona, de 65 anys, l’acusat va ser als Pallaresos i no a Tarragona –tal com ell va sostenir durant el judici–, la va abordar i va posar fi a la seva vida en un lloc indeterminat. Dos dies després, segons el tribunal, es va desfer del cadàver de la dona durant el trajecte que va realitzar fins al Prepirineu d’Osca. L’informe de les dades de telefonia realitzat per part dels Mossos d’Esquadra va ser clau en la justificació del veredicte de culpabilitat. Així mateix, el jurat ha avalat el mòbil econòmic del crim pel litigi judicial en què la víctima l’acusava d’estafa i també ha considerat “decisiva” la carta que Franch va enviar a una amiga per dir-li “què havia de declarar”.

La fiscalia i l’acusació particular han sol·licitat 15 anys de presó per homicidi. La defensa, que durant la judici va defensar l’absolució de Franch,va sol·licitar la pena mínima, de 10 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia