Successos

SUCCESSOS

Sis anys de presó per una agressió amb una catana

El succés va tenir lloc a Santa Coloma de Farners

L’acusat reconeix els fets i és condemnat per una temptativa d’homicidi

Li apliquen un atenuant perquè el cas ha trigat a arribar a judici

Fiscalia, acusació particular i defensa van pactar ahir una pena de sis anys de presó per a un home acusat d’intent d’assassinat amb una catana a Santa Coloma de Farners, el 23 de juliol del 2014. El cas va arribar a judici a l’Audiència de Girona, on l’investigat, Sirifou Koumbassa, va reconèixer durant la vista els fets recollits en l’escrit d’acusació de la fiscalia. Així, va admetre que l’any 2014 vivia en un local de Santa Coloma de Farners propietat de la víctima. El dia 23 de juliol, pels volts de les vuit del vespre, va començar a discutir amb l’amo de l’immoble per la retirada de la runa que hi havia al pati i la disputa va anar a més.

“El processat, amb la intenció de posar fi a la vida del propietari, el va agafar pel coll, li va clavar l’ungla a la vena per rebentar-la-hi i li va propinar cops de puny”, descriu la fiscalia. Els dos homes van caure a terra i es van embrancar en una baralla fins que una tercera persona hi va intervenir i els va separar.

L’agressió, però, no va acabar aquí. L’acusat va entrar al local i va agafar una arma blanca, “una mena d’espasa o catana”, que feia uns setanta centímetres de llarg i tenia el mànec daurat. Aleshores, va intentar assestar una punyalada a la víctima, però la catana li va relliscar de les mans i li va caure a terra. “Llavors es van tornar a barallar amb les mans”, continua relatant el ministeri públic. Quan la disputa semblava que s’havia acabat i que l’altre home es rendia, Koumbassa va agafar de nou la catana i, mentre l’insultava i l’amenaçava de mort, la va alçar per donar una estocada al coll de la víctima.

La fiscalia conclou que el denunciant “estava en tal situació d’indefensió que no va poder fer res més que col·locar el braç davant del coll per evitar ser degollat”. L’arma blanca va impactar contra el braç de l’afectat, que va quedar “greument lesionat”. L’acusat va fugir del lloc dels fets i va deixar ferida la víctima, que va ser atesa per un testimoni.

Quan els agents van interceptar el sospitós, al carrer Joan Maragall, els va entregar un matxet com a presumpta arma de l’agressió, tot i que no quadrava amb la descripció de la catana que havien fet els testimonis. En l’escorcoll del local on vivia, en canvi, hi van trobar una funda buida que correspondria a una catana de 67 centímetres de llarg.

Com a conseqüència dels fets, la víctima presentava una ferida incisa a l’avantbraç esquerre que li seccionava completament l’artèria cubital, nervis i tendons. Va necessitar diverses intervencions quirúrgiques i li han quedat seqüeles. “Avui dia encara m’estic recuperant”, va dir l’home en el judici.

Dilacions indegudes

La fiscalia demanava inicialment nou anys de presó per intent d’homicidi, amb un agreujant d’abús de superioritat. Com que l’acusat va reconèixer els fets, ahir les acusacions i la defensa van arribar a un acord per rebaixar-li la petició. Li apliquen un atenuant per dilacions indegudes, ja que el cas ha trigat gairebé quatre anys a arribar a judici. A banda de la pena de presó, sol·liciten que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant cinc anys i que la indemnitzi amb 95.032 euros.

LES DATES

23.07.14
Els fets
es van produir en un local de Santa Coloma on residia l’acusat i que era propietat de la víctima.
30.01.18
La vista oral
es va celebrar ahir al matí a la secció tercera de l’Audiència de Girona, on es va arribar a un acord.

LA XIFRA

95.032
euros
és la quantitat amb què les acusacions demanen que l’investigat indemnitzi la víctima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia