L'alcalde de Capmany es queixa que fan servir els itineraris de la ruta megalítica per traficar amb droga

L'alcalde de Capmany, Jesús Figa, s'ha queixat que s'usen els itineraris de la ruta megalítica del seu municipi per traficar amb droga. En concret, l'alcalde del poble alt-empordanès assegura que es passa droga des de la banda francesa i que per fer-ho s'aprofiten els camins d'aquestes rutes per fer els intercanvis, ja que molts trams passen per boscos que queden amagats.

Segons va concretar Jesús Figa, això fa temps que passa, però s'ha intensificat en els últims temps. Abans era el cap de setmana, però és que ara és tots els dies», es lamentava, l'alcalde, que assegura que els boscos del municipi «semblen la Rambla». A més, aquesta situació incomoda els usuaris d'aquests rutes. «Hi ha veïns que van a caminar i després em diuen que es troben cotxes aparcats amb gent a dins i això dóna molt mala imatge», afirma l'alcalde del municipi.

Més vigilància

Davant d'aquesta situació, l'alcalde de Capmany va decidir demanar ajuda als Mossos d'Esquadra perquè s'intensifiqués la vigilància. «Fa temps que dura, el que passa és que ara és cada dia i per això vam demanar ajuda als Mossos. Sé que van fent alguna actuació, i llavors sembla que canvien de lloc uns dies, però després hi tornen», concreta el batlle, Jesús Figa. L'alcalde diu que és conscient que hi ha pocs efectius policials disponibles, tot i que considera que s'ha d'incrementar la presència policial per fer reduir el tràfic de drogues en aquest sector i també als municipis veïns, que també s'hi troben.

A més a més, l'alcalde reclama que es canviï la llei perquè sigui més eficient, i es pugui enxampar les persones que es dediquen a passar droga per aquest sector de l'Alt Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.