El «cas Miralles» arriba a l'Audiència amb Torrents com a imputat cinc anys després de destapar-se l'afer

La defensa de Torrents, exalcalde de CiU, diu que no hi ha «cap prova objectiva»

Un any després que la jutgessa titular del jutjat del penal número 2 d'Igualada tanqués el procés d'instrucció del cas Miralles, l'Audiència de Barcelona ha començat les diligències prèvies per estudiar si el cas finalment és jutjat als tribunals. Segons va informar dilluns la defensa de l'exalcalde de Torrelles de Foix Erasme Torrents, l'Audiència de Barcelona va començar el gener les declaracions prèvies als dos detinguts pels Mossos d'Esquadra, que fa des del 2005 que són a la presó, i espera que passat l'estiu es cridi Torrents, que la jutgessa va decidir mantenir com a imputat en el cas perquè hi veia «indicis» de delicte. L'advocat d'Erasme Torrents, Javier García, va explicar que el seu client encara no ha rebut cap citació oficial i que en el moment en què es produeixi té la intenció d'iniciar accions per deixar clar les «irregularitats» del procediment fet fins ara i defensar que Torrents «no té res a veure» amb aquesta trama i que «no hi ha cap prova objectiva que l'hi impliqui».

El 2005 uns delinqüents comuns van rebre l'ordre de matar amb un rifle i mira telescòpica l'exalcalde Salvador Miralles. Inicialment, la jutgessa va cridar com a testimoni Torrents perquè en una conversa havia aparegut el seu cognom i posteriorment, el 2007, va ser citat com a imputat després que la defensa de Miralles relacionés la denúncia per presumptes irregularitats en el sector de Can Coral, on tenia interessos el pare d'un dels implicats. Posteriorment, segons explica la defensa, es va acreditar que Torrents no havia fet cap irregularitat a Can Coral i l'acusació va modificar la seva argumentació.

La defensa va recordar dilluns que d'ençà que es va iniciar la instrucció, el cas ha passat per quatre jutges diferents i s'ha tancat el procés sense que s'hagi pogut acreditar la veracitat de la conversa mantinguda ja que, segons explica l'advocat, la persona que hauria pronunciat el cognom va negar haver-lo citat mai al presumpte sicari que havia de disparar un tret a Miralles.

Salvador Miralles va presentar-se a les eleccions municipals el 2003 com a segon a la llista de CiU que liderava Erasme Torrents. Al cap d'un any de desavinences, Miralles va sortir del govern local que integrava CiU i el PP i es va passar al grup mixt per formalitzar una moció de censura amb el PSC. Els Mossos d'Esquadra van desarticular una xarxa vinculada al tràfic de drogues a l'Anoia i van descobrir el complot per matar Miralles.

Erasme Torrents, que sempre ha defensat la seva innocència, va deixar l'alcaldia i l'acta de regidor fa uns mesos a mans del segon de la llista, Jaume Brichs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.