Successos

Un cotxe alemany, abandonat a Susqueda des de l’època del crim

El titular del vehicle és un jove de 29 anys, desconegut a la zona, que no consta com a desaparegut ni com a buscat en els arxius de les policies d’aquest país

Nou misteri a Susqueda, escenari de l’assassinat de Marc Hernández i Paula Mas. Un cotxe, un Citroën C-5, que tenia matrícula alemanya tot i que ara les plaques ja han desaparegut, va aparèixer abandonat a la zona del camí del Far, sota el nucli de Sant Martí Sacalm, arran d’una pista que, tot i llarga, connecta amb el pantà per la via de l’antiga pedrera, i el camí que per força va haver d’emprendre l’Opel Zafira de les víctimes per arribar fins a la raconada de la Muntada, on va ser trobat enfonsat a l’embassament.

El titular del vehicle és un home alemany de 28 anys nascut a Neuss i amb últim domicili conegut a Neu-Bamberg.

Hi ha constància de la presència del vehicle des de l’estiu del 2017 aproximadament (el doble crim es va perpetrar el 24 d’agost del 2017), però no se sap res del seu propietari. No consta en els arxius policials al país cap requisitòria de recerca ni tampoc cap avís per desaparició. Tampoc consta com a robat el vehicle ni tampoc implicat en cap delicte.

Només consta una acta que van aixecar els Mossos d’Esquadra ara fa un any, el 22 de novembre del 2017, per deixar constància de la presència del vehicle, i instar l’Ajuntament de Susqueda perquè el declarés com a residu sòlid, cosa que suposaria la seva retirada i posterior destrucció. Però un any després, el Citroën C-5 continua en un marge a les envistes del cingle del Far. Té vidres trencats, rodes punxades i se li han endut peces com ara les plaques de matrícula. Alguns testimonis asseguren que el vehicle ha estat arrossegat i canviat de lloc.

Com l’amo del C-5 abandonat a Susqueda actualment també està en parador desconegut Victor Veyrier, el francès que era a la vora del pantà el dia del crim i que va assegurar que havia sentit els trets que es pressuposa que van posar fi a la vida de Marc i Paula i que, segons altres testimonis, van ressonar al matí del 24 d’agost a la zona de l’antiga pedrera. Veyrier havia de declarar el 18 de juliol passat però no s’hi va presentar i ara el jutjat, que ha intentat contactar amb ell telefònicament sense èxit, està pendent d’una comissió internacional per intentar localitzar el domicili de França i citar-lo perquè declari per videoconferència el març de l’any que ve. Veyrier va ser un dels sospitosos del crim abans que la investigació s’enfoqués cap a Jordi Magentí, que el 24 d’agost pescava a la Riera i que està empresonat des del març passat, tot i que es declara innocent.

A banda, el jutjat, a petició del fiscal, ha suspès les declaracions dels testimonis que havia citat per demà, entre ells Simona Benkova, la mestressa del bar la Parada del Pasteral que assegura que va veure Marc i Paula el dia 24 al migdia (més tard de les 11.20, hora que la investigació fixa per al crim).

LA DATA

22-11-2017
Els Mossos
van aixecar acta de la presència del cotxe abandonat a Susqueda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia