Successos

Un veí de Vilajuïga venia un canó antic a internet per 6.700 euros

Un veí havia posat a la venda a internet un canó antic pel preu de 6.700 euros. Segons informa l’ACN, la Guàrdia Civil ha denunciat aquesta persona per un delicte contra el patrimoni històric. La investigació va començar quan agents del Seprona a Girona (unitat dedicada a la protecció de la natura) van tenir coneixement d’una pàgina d’internet de compravenda on s’anunciava la comercialització de la peça en qüestió.

El dia 6 de maig la policia va localitzar el propietari i van confirmar que tenia el canó. L’home els va manifestar que no tenia cap document de l’objecte i que l’hi havia regalat el seu pare, que es dedicava a recopilar peces antigues.

Patrimoni històric

Arran d’una consulta al Museu d’Armes Navals de Barcelona per esbrinar si podia estar catalogat com a patrimoni històric, es va poder detallar que podria tractar-se d’un canó Falconete Pedrero, unes peces que es col·locaven a les naus del segle XVII.

La Guàrdia Civil atribueix al veí de Vilajuïga un delicte contra el patrimoni històric i ha enviat les diligències al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. El canó s’ha traslladat al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya a Girona, i ha quedat per ara a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia