Condemnen l'únic detingut pel robatori de peces d'art recuperades a Besalú el 2005

Li rebaixen la pena de 22 a 6 mesos de presó per la receptació d'objectes sostrets al Pla de l'Estany

De les 200 peces que el febrer del 2005 va recuperar la Guàrdia Civil a Besalú, 140 pertanyien a les dues masies del Pla de l'Estany saquejades. Eren peces antigues i de gran valor econòmic i artístic. Segons l'advocat de l'acusació particular, Ignasi de Ribot i de Balle, germà d'una de les víctimes del robatori, les peces també tenien un alt valor sentimental. Les peces sostretes a la seva família estan valorades en uns 24.000 euros.

El judici es va fer ahir i va ser conformat en la pena. El fiscal demanava inicialment una pena de 22 mesos de presó per a l'acusat, la qual es va rebaixar a 6 mesos amb l'aplicació de l'atenuant de drogodependència.

Un mes després del robatori, i després de diverses indagacions, la Guàrdia Civil va localitzar les peces sostretes a la casa on residia Cobo, i va detenir-lo. La Guàrdia Civil sempre va pensar que els autors dels dos robatoris eren altres persones, però mai va aconseguir identificar-les.

El judici estava assenyalat per dimarts de la setmana passada, però es va suspendre perquè l'imputat va ser localitzat a Granada i no estava citat dintre del termini.

Dels segles XVI i XVII

La gran majoria de les antiguitats que es van comissar, segons van explicar els experts, eren dels segles XVI i XVII i d'un valor incalculable. Entre les antiguitats hi havia quadres, armes de foc, canelobres, escultures, joies, reliquiaris, retaules, rellotges, objectes de plata, safates, tapissos i casulles.

Una de les obres més valuoses era un quadre religiós que representava l'ascensió de Jesucrist, del segle XV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.