Successos

Inundacions a l’Empordà, amb una víctima mortal, i el Vallès Oriental

Les pluges torrencials, ahir a primera hora del matí, van negar baixos en punts del litoral gironí, com Roses i Platja d’Aro, on un home va morir ofegat en un infrahabitatge

A Mollet, la Garriga i Aiguafreda també hi va haver estralls

L’episodi de pluges torrencials que va escombrar ahir el litoral i prelitoral del país va provocar els pitjors maldecaps a primera hora del matí, especialment a l’Empordà, on va deixar una víctima mortal. Xàfecs intensos, que van rondar els 70 litres al Port de la Selva, Palamós, Calonge i Platja d’Aro, van provocar inundacions en zones urbanes. En aquest darrer municipi, les precipitacions habitualment generen maldecaps, però ahir l’acumulació d’aigua en aparcaments soterranis, locals comercials i baixos va provocar la mort d’un home de 30 anys que dormia, amb permís del propietari, en un local que li servia d’infrahabitatge, al carrer Ciutat de Girona.Una veïna havia denunciat la seva desaparició en no trobar-lo al lloc habitual, i prop de dos quarts de vuit del vespre va ser localitzat mort dins del local. El rescat del cos va requerir la intervenció de sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues patrulles dels Mossos d’Esquadra per trobar el cos de l’home. Els efectius van bombar l’aigua de la zona inundada fins que la unitat subaquàtica del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers va poder fer la immersió. Els Mossos es van encarregar posteriorment de les tasques d’identificació de la víctima.A algun observatori, com ara a Castelló d’Empúries, van registrar 27 litres per metre quadrat caiguts en només mitja hora. I a la tarda, quan van començar a remetre, ja havien deixat registres destacables, com ara els 107 litres de Calonge, els 93 de Castell-Platja d’Aro i els 79 litres del Port de la Selva.

Al Vallès Oriental, les tempestes ja havien deixat al migdia fins a 75 litres a la Garriga i 48 a Aiguafreda, i com a incidència destacable es va haver de tancar al trànsit el túnel de la C-17 al pas per Mollet del Vallès, per la gran quantitat d’aigua acumulada.

De les 300 trucades que van rebre al telèfon 112 d’Emergències fins a la tarda, per la pluja, la meitat provenien de la demarcació de Girona, majoritàriament de Platja d’Aro i Roses, segons va explicar la cap de guàrdia de Protecció Civil, Raquel Canet, a l’ACN. A l’aeroport del Prat, les fortes pluges també van reduir en un 30%, des de les vuit del matí i amb intervals, la capacitat d’aterratge d’avions, segons la companyia Iberia, fet que va ocasionar retards en els vols que arribaven des d’Europa i en les sortides des de l’aeròdrom.

A Platja d’Aro, l’acumulació de pinassa i fulles als embornals del clavegueram va provocar que el nivell de la inundació pugés entre dos i tres pams en el moment més crític, i van quedar afectats nombrosos locals de la zona comercial, el parc d’atraccions Pp’s Park i el palau d’esports. Hi va haver problemes similars a s’Agaró, Roses, les zones baixes de Sant Feliu de Guíxols i Sant Antoni de Calonge i els carrers que envolten el mercat de Palamós, on els paradistes van intentar compaginar l’activitat amb l’extracció de l’aigua. Amb el suport dels Bombers, Protecció Civil, els cossos de seguretat i mitjans de cada municipi, la situació es va començar a normalitzar cap al migdia, amb la retirada de tapes de clavegueram i branques i arbres caiguts.

LA XIFRA

182
serveis
van fer els Bombers de la Generalitat ahir, fins a les 18 h, majoritàriament pels xàfecs a les comarques de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia