Successos

Dos morts en un tiroteig a prop d’una sinagoga i contra un local de menjar turc a l’est d’Alemanya

Una persona ha estat detinguda per la seva presumpta relació amb l’atac

La Fiscalia Federal alemanya, que té les competències sobre terrorisme, s’ha fet càrrec de la investigació

Dues persones han mort aquest dimecres a la ciutat de Halle, a l’estat federat de Saxònia-Anhalt (est d’Alemanya), en un atac perpetrat a tocar d’una sinagoga i després en un local de menjar turc. La Fiscalia Federal, que té les competències per als casos de terrorisme o amb altres tipus de transfons extremista, s’ha fet càrrec de la investigació de l’incident.

El tiroteig ha començat als voltants de la sinagoga per part d’Almenys un home armat, vestit amb roba aparentment militar i emmascarat. L’atacant no ha pogut accedir a l’oratori perquè les mesures de seguretat s’havien reforçat amb motiu de la festivitat jueva del Iom Kippur. En el moment dels fets, a la sinagoga hi havia entre 60 i 70 persones.

El pistoler ha irromput poc després en un local de menjar ràpid turc, situat a uns 300 metres del centre religiós.

Una de les víctimes, una dona, ha estat abatuda en ple carrer, a prop del cementiri adjacent a la sinagoga, i l’altre, un home, ha mort a dins de l’establiment comercial.

Fonts policials han informat de la detenció d’un home presumptament vinculat amb l’atac. A última hora del dia s’ha aixecat l’estat d’alarma a la ciutat.

Un testimoni que es trobava al local de menjar ràpid ha descrit l’agressor com un home amb un comportament “molt marcial” i vestit amb roba militar, amb casc o màscara, i que portava una arma automàtica i el que semblava una granada.

Les autoritats investiguen la possible relació entre aquest incident i un altre tiroteig que s’ha produït poc després a Landsberg, una ciutat situada a uns 15 km de Halle.

La policia local ha demanat a la població que es confini a les seves cases i extremi les precaucions fins que s’esclareix completament què ha passat.

“Atemptat”

El govern alemany ha qualificat d’“atemptat” el succés a Halle. El portaveu de l’executiu federal, Steffen Seibert, ha explicat aquesta tarda que la cancellera Angela Merkel ha estat informada del succés i que ha expressat la seva “solidaritat” a tota la comunitat jueva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia