Successos

L’armada busca a Susqueda l’arma del doble crim

Els bussos de l’exèrcit treballen sota la supervisió dels mossos que els han senyalat tretze punts amb boies

Centren el rastreig entre la Rierica, la Font del Borni i la raconada dels de Rupit

Els bussos del Centre de Busseig de l’Armada (CBA) ja estan treballant i fent immersions, acompanyats dels Mossos, a l’embassament de Susqueda per intentar localitzar l’arma que es va utilitzar per a l’assassinat de Marc Hernández i Paula Mas, la parella del Maresme que va desaparèixer el 24 d’agost del 2017 i va ser trobada morta 32 dies després.

L’operació de recerca de l’arma del crim i d’altres indicis del cas (una motxilla de les víctimes, els seus telèfons mòbils i uns drons desapareguts) ja va començar a principis de setmana. Els Mossos ja tenen senyalitzats tretze punts amb tretze boies a l’aigua, a la zona de la Riera de Rupit, en el triangle de l’embassament entre la Rierica, la Font del Borni i la Raconada dels de Rupit, i, des de les barques pneumàtiques (ahir n’hi treballaven quatre) i amb robots de visió subaquàtica, els tècnics de l’armada rastregen el fons i se submergeixen quan hi ha la possibilitat de recollir algun objecte. Mentre els membres de l’armada i els mossos rastregen dins de l’embassament, una ambulància del SEM està aparcada a la zona de l’embarcador, per si algun dels bussos tingués problemes en les immersions o altres causes fessin necessària assistència mèdica. Els Mossos també tallen l’accés al baixant de l’embarcador, de manera que cap barca de pescador pot entrar a l’aigua mentre ells porten a terme les tasques de recerca dins de l’aigua. Els punts que marquen les boies es van senyalitzar ja fa mesos, quan es van fer unes proves per detectar possibles objectes de metall al fons del pantà. La intervenció de l’armada espanyola a Susqueda està avalada per l’ofici del jutjat de Santa Coloma del 20 de setembre passat, que ordenava que els especialistes del CBA donessin auxili als investigadors dels Mossos i remarcava que la diligència que tota l’operació s’havia d’efectuar sempre sota la supervisió, direcció i presa de decisions de la unitat central de persones desaparegudes (UCPD) i de la unitat aquàtica dels Mossos, en funcions de policia judicial competent en les aigües del pantà de Susqueda.

La investigació pressuposa que el crim es va perpetrar a la Rierica, on pescava Jordi Magentí, que es declara innocent i que el desembre passat va ser alliberat per ordre de l’Audiència, i creu que l’arma del crim podria estar sota l’aigua. Els cossos de les víctimes van ser trobats aigua avall de la Riera de Rupit. El del noi, al mig de l’embassament, prop de la desembocadura del torrent de la Font del Borni, i el de la noia, fora de l’aigua, al marge del pantà, a poca distància de la pedrera. L’escenari del crim, però, fins ara no s’ha pogut acotar amb certesa i tampoc s’ha aclarit fins on van arribar amb cotxe les víctimes.

LA DATA

24.08.17
Marc i Paula
van desaparèixer a Susqueda i van ser trobar morts 32 dies més tard.

Una arma indefinida

Un dels problemes que troba la investigació és que no s’ha pogut comprovar ni tan sols amb quin tipus d’arma es va posar fi a la vida de Marc i Paula, ja que, a banda de no haver-la trobat, tampoc es van recollir projectils als cossos de les víctimes per poder-ne establir, com a mínim, el calibre. S’està pendent que arribi al jutjat una anàlisi pericial balística encarregada a uns especialistes forenses i militars perquè, a través de les mides de la ferida que travessava el cap de la Paula i atenent a la inclinació de la trajectòria del projectil i de la distància a què considerin que va ser disparat el tret, intentin determinar el calibre. En el primer informe, els pèrits de balística dels Mossos van indicar que probablement es tractava d’una pistola de 9 mm Parabellum, però van deixar la porta oberta que es tractés d’una munició del 22, amb la possibilitat que l’arma homicida fos una carrabina del 22.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia