Successos

Assassinen dues nenes germanes a Vilobí d’Onyar

Els Mossos investiguen si les va matar la mare, que es va tirar davant d’un camió a l’autopista a Salt i va morir hores després a l’hospital

Una aixada trobada a la casa podria ser l’arma del crim

Tragèdia encadenada entre Vilobí i Salt. Un pare, comercial d’una empresa de venda de vehicles d’ocasió, va arribar ahir a quarts de dues de la tarda al seu domicili de la carretera de Caldes, 33, del nucli de Salitja, a Vilobí d’Onyar, i va descobrir els cadàvers de les seves dues filles, de 5 i 6 anys, amb indicis d’haver estat assassinades. Cap a les dues, a uns 15 km de distància, a Salt, la mare de les nenes protagonitzava un episodi que la va deixar malferida enmig de l’autopista AP-7. La dona va aturar el seu vehicle, va baixar i es va llançar davant d’un camió que circulava en sentit nord. Altres vehicles que circulaven van haver de frenar per evitar xocar i de resultes de l’incident es van provocar cues i es va haver de tallar l’autopista en sentit nord. Els serveis d’emergència van atendre la dona in situ i després un helicòpter medicalitzat del SEM la va anar a rescatar i la va traslladar a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va arribar en estat crític. Passades les 7 de la tarda va morir.

El vincle entre la dona que va protagonitzar l’acte suïcida a l’autopista i les nenes trobades mortes al domicili va fer relacionar els dos episodis i, en primera instància, els Mossos van teixir la hipòtesi que la mare podia ser responsable de la mort de les nenes. Els Mossos van mobilitzar els agents de la divisió d’investigació criminal, que juntament amb la comitiva judicial es van traslladar a l’escenari de la mort de les nenes per fer la inspecció i l’aixecament dels cadàvers i intentar aclarir les circumstàncies del crim i qui és l’autor. Una aixada que va ser localitzada durant la inspecció de la casa s’entreveu com a possible arma del crim, segon va avançar ahir l’ACN. Ara l’eina s’analitzarà per comprovar si hi ha restes biològiques de les víctimes i comprovar si les ferides que presenten els cossos es poden correspondre a l’aixada. També es busquen testimonis que puguin ajudar a reconstruir el que va passar a la casa, que, ahir al matí, tenia les persianes ben aixecades, quan normalment solien estar abaixades.

Nouvinguts

La família, la parella i les dues filles, es van establir a Salitja el 2014 quan van comprar l’habitatge, que els veïns anomenen “la casa petita”, al nucli de Salitja. Quan van arribar, les dues nenes eren molt petites, i tot i que ara ja estaven en edat escolar, no estaven escolaritzades a l’escola de Vilobí d’Onyar. En el moment que la nena gran havia de començar a anar a l’escola, la mare ja va manifestar que no l’havia convençut el centre escolar de Vilobí i que no les hi volia dur, entre altres motius, perquè la nena gran era superdotada. Diferents fonts apuntaven ahir que les dues germanes rebien ensenyança de forma particular a casa seva mateix. En canvi sí que realitzaven activitats extraescolars al poble, per exemple, natació a la piscina. Sempre acompanyades pel pare, Josep, i mai amb la mare, que gairebé no feia vida social a la població.

Les nenes també acostumaven a fer bicicleta, també amb el pare, que era molt aficionat al ciclisme i que feia sortides amb una colla de la població. A través del grup de Whatsapp dels ciclistes aficionats ahir el pare va fer saber la tragèdia de la mort de les seves filles.

Un membre del grup va preguntar si algú sabia què havia passat a Vilobí i qui eren les nenes mortes i Josep va respondre: “les meves filles”.

L’Ajuntament ha ordenat tres dies de dol (13,14 i 15) durant els quals queden suspesos tots els actes oficials que hi havia previstos i les banderes onejaran a mig pal. L’Ajuntament també ha convocat per avui a les 11 del matí davant de l’edifici de l’Ajuntament una concentració i un minut de silenci “en senyal de dol i respecte a les víctimes i als seus familiars”.

LES XIFRES

3
dies
de dol ha ordenat l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar
15
km
aproximadament disten l’escenari del crim i l’escena del suïcidi

Busquen el pistoler que va matar un delator a Llinars

Els Mossos continuen la recerca del pistoler que dijous al vespre va disparar vuit trets i va matar un confident que estava parlant amb un caporal de la Policia Local de Llinars del Vallès, que també va resultar ferit però que va salvar la vida perquè duia posada l’armilla antibales.

El caporal i el confident estaven aparcats a la part del darrere d’una àrea de servei quan se’ls va acostar un home prim, vestit de fosc, amb roba esportiva, simulant fer fúting i va treure una arma curta i va començar a disparar. Després, va marxar corrent cap a una pista forestal que enllaça amb la carretera que uneix Llinars del Vallès i Villalba Sasserra. Tot apunta que la informació que recollia el policia feia referència a una banda organitzada que es mou amb vehicles de gamma alta i es dedica a segrestos i extorsions i que el pistoler és un membre del grup.

D’altra banda, els Mossos ja han detingut el sospitós de l’apunyalament que dijous va costar la vida a un jove de 19 anys al barri del Raval de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia