Successos

Una mare mata la filla i ho confessa a un amic virtual

La dona va dir-li per Messenger que havia donat pastilles a la nena, de 10 anys, i que després l’havia afogat a la banyera

Quan els mossos van arribar van trobar la víctima i van detenir la mare

“Hola Albert, he matat la meva filla.” Aquest és el missatge que el periodista del Diari de Girona Albert Soler va rebre ahir a les 14.18 del perfil amic de Facebook MA MG FANG corresponent a una dona de la qual no en coneixia el nom real complet (només la coneixia per Maria Àngels) tot i que, per les fotografies que penjava, la identificava si la veia pel carrer i s’havien arribat a saludar.

–“Amb quin mètode?”, li va preguntar ell sense pensar que fos cert.

–“No és broma. Primer pastilles per dormir i després afogada banyera. D’aquí a una estona aviso vwi que és policia.”

–“I per quin motiu ho has fet?”

–“No podia jo sola, sense el seu pare.”

–“I per què m’ho expliques a mi?”

–“No sé, adeu.”

Tot i el comiat de MA MG FANG, la conversa a través del Messenger al mòbil es va allargar una mitja hora en què Soler, sospitant que la confessió podia anar de debò, va intentar que la interlocutora li donés l’adreça d’on es trobava. Ella s’hi va negar durant molta estona i tampoc va acceptar de quedar per fer un cafè a casa tal com li proposava Soler. En un moment de la conversa, la dona va dir que volia avisar els Mossos però no sabia com fer-ho. Ell li va dir que ho fes a través del 112 i en aquest moment ella li va donar l’adreça: ronda Ferran Puig, 28, de Girona. Ja amb les dades, el periodista va trucar ell mateix al 112 i va explicar la situació. En poca estona, la ronda Ferran Puig s’omplia d’ambulàncies, mossos i policies. Els mossos i els serveis d’emergència van pujar al pis, i allà es van trobar la víctima, Gemma, en la situació que havia comunicat la mare, dins la banyera, i van intentar per tots els mitjans de recuperar-la i fins i tot la van traslladar en ambulància a l’hospital Trueta però no va ser possible salvar-li la vida. La dona, Maria Àngels Freixas, de 49 anys, era a l’habitatge i va ser arrestada pels Mossos, que, emmanillada la van dur fins a un cotxe patrulla que la va traslladar a comissaria. La dona, que es mostrava tranquil·la, va retornar a l’escenari del crim avançada la tarda, i un cop el metge forense va constatar que estava en condicions de participar en la reconstrucció dels fets. Al pis, en presència del seu advocat, el fiscal, la jutgessa i els investigadors, Freixas es va mostrar col·laboradora i va confessar els fets davant de la comitiva judicial, que es van endur material de prova per analitzar.

Maria Àngels Freixas estava separada, tal com va comunicar oficialment ahir el TSJC, que també va remarcar que no existien episodis de denúncia en aquesta família. La dona tenia trastorns mentals, havia protagonitzat algun intent d’autòlisi i havia passat temporades ingressada al psiquiàtric. Un dels darrers missatges que havia passat al seu amic virtual Albert Soler, precisament, va ser l’11 de desembre, per dir-li que li acabaven de donar l’alta del psiquiàtric. Des de la separació, explica gent del seu entorn, la dona es mostrava amb ganes de “tornar a ser jove” i assegurava que la separació seria el seu regal de 50 anys i es mostrava amb ganes de sortir de festa i de relacionar-se amb gent. Parlava de la filla com el seu tresor, tant als seus coneguts, com a les xarxes, que omplia de fotografies. El pare de la nena havia llogat un habitatge a prop del pis que ahir va ser l’escenari del crim per poder estar més a prop de la filla, quan es quedava amb la seva mare. La família de Maria Àngels Freixas, conscient dels problemes mentals que patia, havia iniciat els tràmits per retirar-li la custòdia de la nena i nomenar un parent com a administrador dels seus béns, ja que a ella no la veien capacitada.

LA DATA

31-12-19
A les 12
davant de l’ajuntament es farà un minut de silencia en record de la víctima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia