Successos

Evacuacions a Massanes i Tordera per la proximitat al riu

A la urbanització Riuclar de massanes desallotgen uns 300 veïns i a Tordera l’Ajuntament reallotjarà 170 persones de zones amb risc d’inundació

Les esllavissades obliguen a evacuar 25 veïns de Santa Maria de Palautordera

Una vintena de veïns de Sant Pere Pescador són desallotjats per una fuita de gas provocada pel desbordament del Fluvià

Els cossos d’emergències rescaten diverses persones que havien quedat atrapades per les inundacions

Aquest dimecres a la tarda s’han produït noves evacuacions a poblacions per on passa el riu de la Tordera, un dels que s’ha desbordat aquest dimecres com a conseqüència del temporal Gloria.

Protecció Civil de la Generalitat ha informat aquesta tarda que unes 300 persones han estat desallotjades de la urbanització Riuclar de Massanes (Selva). L’evacuació s’ha dut a terme de manera preventiva per la proximitat a la Tordera .

Els Bombers de la Generalitat han activat tres dotacions terrestres i un helicòpter de rescat per donar suport a les tasques d’evacuació. També hi participen els mossos Mossos d’Esquadra i la Creu Roja .

Una estona més tard, l’Ajuntament de Tordera ha anunciat l’inici de les tasques per evacuar 170 veïns com a mesura preventiva davant la possible nova crescuda del riu per l’arribada de pluges similars a la de la nit de dimarts.

El desallotjament començarà a les vuit del vespre i afecta les cases que es troben a la carretera va cap Fogars de la Selva, uns habitatges antics, molt baixos i que estan en perill si el riu creix de forma sobtada; les cases que limiten amb el parc Prudenci Bertrana; els habitatges del camí del passeig fluvial i les dels carrers Pere Quart, Joan Miró i Mercè Rodoreda.

L’alcalde del municipi, Joan Carles Garcia, ha confirmat a l’ACN que “es pot tornar a viure una situació com la de la passada nit i per això s’està preparant l’evacuació”.

El consistori ha detallat que 25 persones passaran la nit a l’escola Vedruna, que ha posat les seves instal·lacions a disposició .

Més desallotjaments per esllavissades i una fuita de gas

A Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) la Policia Local ha desallotjat de forma preventiva una desena de cases de la urbanització Can Bosc del municipi afectades per diverses esllavissades provocades pel temporal Gloria .

En un barri amb importants pendents, les fortes pluges de les últimes hores han tombat diversos murs i han provocat moviments de terres que han amenaçat alguns habitatges, tot i que sense provocar danys.

En un comunicat, l’ajuntament del municipi ha demanat als seus veïns que aquest dijous evitin, en la mesura del possible, agafar el cotxe i apropar-se al riu . Totes les activitats escolars i esportives han quedat suspeses .

Una vintena de veïns de Sant Pere Pescador han estat desallotjats pels Mossos i els Bombers com a mesura de precaució arran d’una fuita de gas en uns dipòsits provocada pel desbordament del riu Fluvià, segons ha indicat el cos policial .

Els Bombers, que hi han enviat vuit dotacions, han explicat que es tracta de la fuita d’un dipòsit de gas que es troba pràcticament submergit per l’aigua. És per això que també s’han activat submarinistes dels Grups d’Actuacions Especials (GRAE) .

Rescats pels desbordaments

Entre els centenars de serveis que han fet en les últimes hores, els Bombers han rescatat diverses persones que havien quedat atrapades per l’aigua que ha sortit de la llera de rius com el Fluvià o la Tordera.

A Bàscara han auxiliat dues persones que estaven envoltades per l’aigua a sobre d’una màquina giratòria. Les han traslladades en helicòpter al camp de futbol del municipi .

També amb l’helicòpter han pogut treure quatre persones del càmping Mar i Sol de Malgrat de Mar, a prop de la desembocadura de la Tordera.

A la mateixa zona s’ha rescatat un home de la teulada de casa seva i cinc persones del càmping Els Pins. Tots ells han resultat il·lesos.

D’altra banda, a Sant Feliu de Buixalleu els Bombers han revisat un vehicle enfonsat a la Tordera i han confirmat que no hi ha cap persona a l’interior .

Atrapat a l’hort

Els Mossos d’Esquadra han rescatat un home que estava atrapat al seu hort molt a prop del riu Tordera. Segons ha informat la policia catalana, el rescat ha tingut lloc entre les dues i les tres de la tarda, quan una patrulla ha vist un home de 58 anys que estava atrapat a la cabana que tenia al seu hort, on vivia .

Es tracta d’una zona de conreus de Malgrat que s’ha vist envoltada d’aigua procedent del desbordament del riu Tordera.

Agent de la unitat aquàtica l’han acompanyat fins a una zona segura i ha estat traslladat a l’Hospital de Calella amb símptomes d’hipotèrmia però estable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia