Successos

el crim de la guàrdia urbana

Una bala clauer, element que posa més intriga a l’assassinat de l’urbà

Com va morir Pedro Rodríguez, el guàrdia urbà de Barcelona trobat cremat dins del maleter del seu cotxe als vorals del pantà de Foix, és un dels grans enigmes que ha de resoldre el judici que se segueix contra la parella de la víctima, Rosa Peral, i el seu amant Albert López, tots dos també agents de la Guàrdia Urbana. L’estat del cos no va permetre als forenses establir una causa de la mort. Una de les possibilitats que considerava la investigació era que Rodríguez hagués mort d’un tret de bala, ja que entre les restes cremades del cos, dins del maleter, es van trobar uns fragments metàl·lics que les anàlisis del laboratori van establir que tenien elements que coincidirien amb els d’una bala. I l’arma reglamentària de Rosa Peral que es va comissar al seu armariet tenia 29 bales, n’hi faltava una. Però ahir, la declaració de l’exdona de Pedro Rodríguez va aportar una informació que pot desvirtuar la teoria de la mort d’un tret de l’arma de Peral, tesi favorable als interessos d’Albert López, que manté que ell només va ajudar Peral a traginar el cadàver cap al pantà de Foix i a cremar-lo. L’exdona va declarar que quan es va casar amb Rodríguez van fer un regal de casament als convidats: un clauer amb una bala on hi van gravar la data i les inicials d’ells dos. I va obrir la possibilitat que els fragments trobats al maleter fossin d’aquest clauer fet d’una bala que Rodríguez encara podia tenir. Ella en tenia un i el president del tribunal, Enrique Rovira del Canto, li va demanar que el facilités perquè es pogués incorporar a la causa i intentar comprovar si es correspon amb els fragments que es van trobar al maleter.

En la seva declaració, Rosa Peral també va relatar que la nit del dia 1 de maig va rebre uns missatges des del mòbil del seu exmarit relacionats amb els torns per tenir el seu fill el següent cap de setmana que la van fer sospitar. Les sospites, va explicar, van ser perquè eren molt amables, quan Pedro Rodríguez amb ella solia ser molt sec. Per això la investigació pensa que els missatges els va enviar Peral quan Rodríguez ja era mort, fent servir el seu telèfon, que dies més tard els Mossos van trobar en un armari d’ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia