Successos

Un terratrèmol causa el pànic en una Zagreb en confinament

Tres forts tremolors van causar ahir el pànic a Zagreb, la capital de Croàcia. El causant va ser un terratrèmol d’entre 5 i 5,5 graus a l’escala de Richter. El sisme va causar diversos ferits –un d’ells, un jove de 15 anys que es troba en estat crític– i greus danys materials en edificis, a més de talls d’electricitat generalitzats a molts barris.

El primer dels tremolors va tenir lloc a dos quarts de set del matí, hora local, i va ser el més fort. Milers de ciutadans van sortir, espantats, al carrer per evitar quedar atrapats als edificis, tot i el confinament imposat a causa del virus. Fins i tot pacients que estaven sent atesos als centres hospitalaris per la Covid-19. Mitja hora més tard, es va produir el segon tremolor, seguit de diverses rèpliques, tot i que més lleus. Una clínica va decidir realitzar els parts previstos en ambulàncies a l’aire lliure, i dotzenes de mares amb nadons acabats de néixer van sortir al carrer, a 4 graus de temperatura, amb la canalla en braços. Una de les torres de la catedral va patir danys i fonts del Bisbat van dir que es tracta “d’un senyal de Déu”. El sisme es va sentir també a la veïna Eslovènia i al sud d’Àustria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia