Successos

Un terratrèmol de 3,6 graus es fa notar a la Selva i bona part del Gironès

El sisme, amb epicentre a Riudarenes, es percep també al Maresme, Osona i Vallès Oriental

El tremolor no provoca danys

Protecció Civil emet una prealerta del pla Sismicat

Un terratrèmol de 3,6 graus de magnitud ha sacsejat aquest divendres al migdia la comarca de la Selva, segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Protecció Civil ha emès una prealerta del pla Sismicat.

El sisme s’ha produït a les 14.47 hores i ha tingut l’epicentre al terme de Riudarenes (Selva), a 5 quilòmetres de profunditat. El fenomen, que no ha provocat danys, també s’ha percebut a bona part de la comarca del Gironès, al Maresme, al sud-est d’Osona i al nord-est del Vallès Oriental. Els Bombers de la Generalitat han confirmat que no han hagut d'atendre cap servei relacionat amb el succés.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut trucades de municipis propers a l’epicentre com Blanes, Girona, Caldes Montbui, Tordera, Malgrat Mar, Riudarenes, Riudellots, Sta Coloma Farners i Vallgorguina. Alguns ciutadans han percebut la tremolor fins i tot des d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). A més, el terratrèmol ha tingut una forta rèplica en forma de missatges a les xarxes socials.

Segons les dades de l’ICGC, aquest és el tercer terratrèmol registrat aquest any amb l’epicentre a la Selva. El primer es va produir el 19 de febrer cap a dos quarts de quatre de la matinada i va assolir una magnitud de 2,2. El segon, de 2,4 graus, va tenir lloc tres setmanes més tard, el 10 de març, vint-i-cinc minuts després de la mitjanit.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia