Successos

Dos gihadistes més detinguts a Barcelona

Es preparaven per intentar d’atemptar

El Parlament clou la comissió del 17-A i no vincula el CNI amb l’imam

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir dues persones en una operació antiterrorista al barri de la Barceloneta de Barcelona. De nacionalitat algeriana, formarien part d’una cèl·lula gihadista que es dona per desarticulada i que pretenia atemptar a la capital catalana.

El dispositiu era la continuació de l’operació Alexandria, que va acabar amb dinou arrestats a Barcelona i Igualada a principis del 2019. La investigació ha permès concretar els llocs on pensaven actuar. El grup ja havia començat a preparar-se, amb l’elaboració de petits artefactes explosius i l’obtenció d’armes de guerra. Els arrestats ara, de 41 i 43 anys, eren els responsables de la identificació i el control dels objectius seleccionats. Als dos nous detinguts se’ls investiga per pertinença i col·laboració activa amb organització terrorista, actes preparatoris d’activitat terrorista, capacitació i autoadoctrinament. Dels arrestats a principis del 2019, quatre encara estan en presó provisional.

D’altra banda, la comissió d’investigació del Parlament sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017 va aprovar ahir les propostes de conclusió dels grups parlamentaris, que consideren que cal millorar en la prevenció de la radicalització islàmica i la integració dels immigrants. A més, també posa en qüestió la transparència dels cossos de seguretat de l’Estat a l’hora d’informar sobre les seves relacions amb l’imam de Ripoll, cervell dels atemptats. En la majoria de conclusions es felicita per l’actuació dels cossos d’emergència en les hores i dies posteriors als atemptats, però demanen millorar la coordinació i l’intercanvi d’informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia