Successos

Els anteriors governs de Badalona admeten que l’incendi del Gorg és una “alerta” per a la societat i les administracions

El PSC fa una crida a la unitat mentre Guanyem apunta com a causa estructural les “lleis que criminalitzen la pobresa”

L’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (2015-2018), ha afirmat aquest dijous que més enllà de les causes concretes de l’incendi a la nau ocupada hi ha una causa estructural com a responsable de la tragèdia.

Sabater apunta a un sistema de “lleis que criminalitzen la pobresa” com a principal escull perquè les administracions puguin donar una sortida humanitària a assentaments com el de la nau del Gorg: “És un risc per a la seguretat d’aquests col·lectius i una alerta per a la nostra societat”.

En aquest sentit, qui va ser regidor de Seguretat i Territori durant el mandat socialista, Rubén Guijarro (2018-2020), ha fet una crida a la unitat i demana posar el focus en les administracions públiques: “Som els que podem fer que coses com aquesta no passin”.

Un i altre han explicat que els seus respectius governs han treballat per fer seguiment de l’assentament de la fàbrica del Gorg, actiu des de 2012. “Vam buscar la manera de millorar les condicions de vida d’aquestes persones que tenien molt difícil regularitzar la seva situació epr una llei d’estrangeria criminal”, ha etzibat Sabater.

L’exalcaldessa posa el focus de la problemàtica en la crisi humanitària que aboca determinats col·lectius a malviure en espais inadequats. Segons Sabater, durant el seu mandat no es va apreciar un risc evident de seguretat a la nau, per la qual cosa no es va treballar per intentar desallotjar-la, i sí per fer l’acompanyament humanitari a les persones que hi vivien. Sabater també critica que es criminalitzi el col·lectiu que ocupava la nau.

Rubén Guijarro, ex mà dreta de l’exalcalde socialista, Àlex Pastor, coincideix amb Sabater en què l’administració ha de donar alguna alternativa a les persones que viuen en aquests espais i demana “no posar el focus en les víctimes”. Guijarro demana “unitat de les forces polítiques: “No és moment de retrets ni de fer batalla política”.

L’exregidor de govern, responsable de les àrees de Seguretat i Territori durant el mandat socialista afirma que “tothom ha posat de la seva part” per evitar que una tragèdia com aquesta succeís. “S’han fet actuacions de tota mena, però cap ha servit perquè la tragèdia no passés. A ningú li agrada un desenllaç com aquest”, es lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia