Successos

El crim de la infermera

Consol: traïdora o traïda?

La defensa demana el buidatge del telefon i una còpia de l’agenda de la podòloga assassinada per comprovar si el pacient a qui es referia l’amiga sospitosa en un Whatsapp és el fals client que la va assaltar o un altre pacient

Moviments de la defensa en el cas de l’assassinat de la infermera i podòloga Carme Font Senén a Girona. El lletrat Sergio Noguero, que defensa el matrimoni format per Jordi Radresa Font i Consol Jacome Calle, ha presentat un escrit al jutjat que instrueix el cas demanant diligències per esclarir si Consol Jacome, subordinada de Carme Font en el servei de diàlisi de la Clínica Girona, protegida i amiga de la víctima, ara empresonada pel crim, va trair la dona que li va aconseguir la feina a la clínica i va ser qui va orquestrar la trama per assaltar-la, com apunten el fiscal i els Mossos o si, per contra, l’auxiliar d’infermeria amiga de la víctima no estava al corrent de l’assalt que planificaven el seu home, Jordi Radresa, i els altres dos empresonats, Nicolau Morell i Eugenio Pérez.

Són tres, bàsicament, els indicis que esgrimeix la investigació per considerar que Jacome va ser el personatge clau o el cervell de la planificació i perpetració del crim. En primer lloc, el missatge de Whatsapp que Jacome va enviar, el 18 d’agost, a Carme Font: “Hola. Li he donat el telèfon a la Montserrat, que t’envia algú que es vol fer alguna cosa dels peus. Bon dia.” La investigació interpreta que el missatge era la plataforma perquè Carme Font no desconfiés quan, el 21 de setembre, li van trucar per demanar hora per a Carles Riera, un nom fals a través d’un telèfon ful. En segon lloc, fan sospitosa Jacome les trucades que va fer al seu home la tarda del 25 de setembre, abans i després del crim. La investigació considera que eren perquè ella controlava l’evolució del pla a través del seu home, que era a prop de la casa de la podòloga, on van entrar només Morell i Pérez. I també l’incriminen una conversa del 24 de novembre que els Mossos van gravar entre Consol Jacome i Jordi Radresa, en què ella li deia que segur que l’endemà els Mossos anirien a la clínica perquè justament feia dos mesos del crim. Interpreten que si Jacome sabia que Font va morir el 25 de setembre, quan va ser trobada l’endemà, és perquè coneixia els fets de primera mà perquè hi estava directament implicada.

Per intentar desmuntar les dues primeres hipòtesis, Noguero ha demanat al jutjat que faci el buidatge de totes les trucades, rebudes i fetes, i missatges entre el 13 i el 25 de setembre del telèfon de Carme Font, que els lladres no es van endur i va ser trobat a l’escena del crim, i també que es copiï tota l’agenda on la podòloga anotava a mà les seves cites. D’aquesta manera, pretén comprovar si aquell “algú” que es volia fer alguna cosa als peus que deia que li volia enviar la Montserrat (cunyada de Jacome) podria correspondre a un altre pacient i no pas al fals Carles Riera, que va demanar un cita per poder entrar a l’habitatge de la infermera per robar-hi els diners de les caixes fortes. La investigació també dona per fet que Consol Jacome va ser qui va passar la informació sobre l’existència de les caixes fortes i la posició adinerada de la podòloga per la relació d’amistat que mantenien. Però també coneixia l’habitatge i la situació econòmica de la podòloga el marit de Jacome. Les proves demanades pretenen discernit si Jacome va trair la seva amiga o si a ella la van trair.

La defensa també ha demanat que aquest diari aporti al jutjat l’article necrològic publicat el 3 s’octubre per la família en homenatge a la víctima, en què començaven exposant: “La tarda del divendres 25 de setembre ens van prendre la vida de la nostra estimada M. Carme.” Una diligència que pretén evidenciar que el coneixement del dia del crim era general.

El lletrat de Jacome i Radresa també demana que s’aportin a la causa el flux de trucades entre els mòbils de la parella durant els mesos de setembre, octubre i novembre. La diligència vol demostrar que no era estrany que es truquessin com van fer el dia 25 de setembre. Se sap que es trucaven molt sovint, sobretot ella a ell, després que Radresa patís problemes de salut, que li haurien causat desmais al carrer. Jacome controlava l’evolució de l’assalt o vetllava per la salut del seu home? Un altre dilema per esclarir. Consol Jacome, fins ara, s’ha acollit al seu dret de no declarar, però no admet haver participat en l’assalt. L’assalt, que algun dels altres detinguts sí que admeten, va resultar un fracàs, ja que no van aconseguir el botí que buscaven i van causar la mort a la víctima, que va ser trobada lligada i emmordassada, amb un mocador entaforat a la boca. Algunes converses interceptades entre Jacome i Radresa evidencien que, setmanes després del crim, ella estava al cas de la implicació del seu home i es mostra preocupada per si els Mossos li anaven a la saga pel missatge de Whatsapp. Però, pot ser que se n’assabentés a posteriori? Si fos així, com a dona de Radresa, no podria ser acusada d’encobriment. Incògnites per aclarir.

Llibertat.
Les defenses de Nicolau Morell Talamas i Eugenio Pérez Prieto, els dos homes que van perpetrar l’assalt a la consulta de la podòloga, han presentat un recurs contra l’ordre de presó i demanen la llibertat. Nicolau Morell, l’únic que va declarar davant els Mossos d’Esquadra i va admetre que havia entrat a la consulta de la podòloga, va intentar allunyar-se de l’homicidi assegurant que la podòloga va ensopegar i va caure quan volia fugir d’ells i que va ser Eugenio Pérez qui la va arrossegar quan ja era a terra i la va dur a una altra habitació, on Morell no va veure què passava. Carme Font va morir per asfíxia per escanyament, segons l’autòpsia, però el cos tenia fractures a les costelles i al cap que denoten que la van colpejar. Ara per ara, continuen a la presó Jordi Radresa, Consol Jacome, Nicolau Morell i Eugenio Pérez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia