Successos

Obren la via del jurat popular per anar contra l’exbatlle de Sant Jordi

La investigació no ha pogut provar que Jordi Coromines hagi prevaricat i, per això, el fiscal ha demanat seguir ara aquesta via

El jutjat d’instrucció 3 de Girona ha incoat jurat popular a l’exalcalde de Sant Jordi Desvalls, Jordi Coromines, investigat per un delicte continuat de negociacions prohibides. Ho ha fet a petició del fiscal, que considera que hi ha indicis que apunten que Corominas “va abusar de la seva condició com a alcalde” i dels anys “com a regidor” per facturar 47.979,54 euros a l’Ajuntament a través de la benzinera que té al poble. Segons el fiscal Enrique Barata, hi ha 116 factures per combustible, oli i altres productes i remarca que hi havia un “conflicte d’interessos” que impedia que els vehicles municipals es proveïssin a la benzinera de l’alcalde: “En un radi de 10 quilòmetres, hi havia cinc gasolineres capaces de prestar els mateixos serveis.” Fins ara, la investigació se seguia per delictes de negociacions prohibides a funcionaris públics i prevaricació. Com que finalment no hi ha indicis que Jordi Corominas hagi prevaricat, el fiscal Enrique Barata va sol·licitar continuar el procediment per la llei del jurat perquè el de negociacions prohibides és un dels delictes que es preveu que acabin jutjant els tribunals populars. El fiscal també ha demanat que es torni a citar a declarar com a investigat l’exalcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia