Successos

Frau milionari dels carnets de conduir falsos

Amb 1.800 permisos, la xarxa va aconseguir aplegar prop de 7 milions

La xarxa que falsificava carnets de conduir va aconseguir prop de 7 milions d’euros amb l’expedició de més de 1.800 permisos fraudulents. Els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional han desarticulat l’organització criminal amb epicentre a Girona però que operava des d’altres punts de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol. En total, s’han detingut més de 600 persones, entre les quals hi ha els 14 integrants de la cúpula, però la investigació continua oberta i la xifra es podria apropar al miler. Aquest dijous, el jutjat d’instrucció 1 de Girona va ordenar presó provisional comunicada i sense fiança per a vuit d’ells.

Entre aquests hi ha l’informàtic de la DGT, que, segons la investigació, feia servir perfils de funcionaris habilitats per accedir a la base de dades per elaborar els carnets. Als arrestats, se’ls atribueixen els delictes de falsedat documental, suborn, blanqueig, pertinença a organització criminal i contra la seguretat en el trànsit.

Tal com va avançar l’ACN, a finals de juny del 2020, els Mossos d’Esquadra van identificar un conductor que duia un carnet aparentment oficial. De seguida van sospitar que “no s’ajustava a la realitat” perquè l’havien detingut feia poc temps per un delicte contra la seguretat viària per haver circulat sense permís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia