Successos

Detonen una mina de 160 kg a l’espigó de Roses

Membres dels GEAS de la Guàrdia Civil i del grup de submarinisme de l’armada-Medidas contra Minas (MCM), vinguts expressament des de Cartagena, van desplaçar ahir al matí un artefacte explosiu, allunyant-lo de la zona de l’espigó de la riera Ginjolers a Roses, a 2,5 metres de profunditat on l’havien localitzat, per desactivar-lo.

Finalment, set hores després d’iniciar-se el dispositiu, al voltant de les tres de la tarda, es va fer esclatar, en una zona pròxima a la platja dels Palangrers.

Les tasques de seguretat van realitzar-les conjuntament la policia local i els Mossos d’Esquadra a terra i la Guàrdia Civil al mar i es va establir un punt de comandament de l’operació a les instal·lacions del Grup d’Esports Nàutics-GEN de Roses. Des de primera hora del matí es van tallar els accessos al front de mar des de l’espigó de la riera Ginjolers fins al port esportiu. L’artefacte explosiu, d’uns 160 quilos de pes, l’havia localitzat dilluns una empresa de transport de passatgers i sembla que dataria de la Segona Guerra Mundial. A l’octubre, un bussejador en va descobrir una altra, de 150 kg, a la zona del Far.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia