Successos

Confisquen rèpliques d’armes de foc a la festa major de Palafrugell

La policia local de Palafrugell va intervenir 38 rèpliques d’armes de foc en diferents parades de la fira que es va instal·lar al municipi durant la passada festa major, segons va fer públic ahir l’Ajuntament. Aquestes rèpliques disparen petites boles de PVC i el seu ús indegut pot provocar greus danys, perquè disparen a una velocitat de 120 metres per segon. A més a més, no es poden vendre a menors de setze anys.

Regulació

Aquestes rèpliques es regulen segons el que disposa el reial decret llei 137/1993 categories 4, fet que considera aquesta rèplica només destinada per a col·leccionisme i és prohibida la seva tinença i exhibició en llocs públics. En concret, van ser 32 armes curtes i sis de llargues, que a simple vista semblen ben bé armes de foc de veritat. La regulació varia segons els països. Per exemple, a la Xina l’estricta legislació sobre armes de foc pot provocar que els propietaris de rèpliques siguin acusats de traficar i sentenciats a penes de presó, incloent-hi la cadena perpètua per casos greus. Una dada curiosa si es té en compte que la Xina n’és un gran fabricant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia