Successos

Seguretat

Un estafador benefactor amb la policia

Un empresari que durant la pandèmia ha regalat mascaretes a les policies locals, arrestat per estafa per la Policía Nacional

El benefactor es retratava amb els comandaments per deixar constància de la seva donació

Les fotos l’immortalitzen al costat de diferents comandaments de policia com a empresari solidari que durant la pandèmia regala milers de mascaretes per protegir del virus els servidors de la seguretat pública. Però l’home cofoi de les fotos, José Manuel Gómez Fernández, és el mateix que la Policía Nacional ha detingut com a capitost d’una trama que ha estafat 300.000 euros a particulars i 32.968 a la Seguretat Social. Manuel Gómez Fernández, que alguns policies anomenen El pequeño Nicolás de la Costa Brava, per la seva habilitat per fer amistats policials (ell havia sigut policia), en centres docents i institucions diverses, regenta una empresa de drons (li servia de targeta d’entrada amb els policies) i s’aprofitava de la seva feina de controlador d’accés a l’Sky Bar de Platja d’Aro per apoderar-se de les dades dels clients. Els demanava el DNI amb l’excusa de poder rastrejar contactes en cas de brot de Covid. Segons la policia, la banda liderada per Gómez Fernández tenia dues línies d’estafa. A través d’una empresa fictícia, Obra Total SL, a nom d’un testaferro, donava d’alta treballadors a la Seguretat Social amb la finalitat d’obtenir ajudes i prestacions a espanyols i targetes de residència per als estrangers. I l’altra línia consistia en la utilització de les identitats usurpades per demanar crèdits a través d’empreses com Cetelem o Cofidis per a l’adquisició d’electrodomèstics, material electrònic... a empreses com El Corte Inglés o Carrefour. Els crèdits no els retornaven i llavors les empreses creditores exigien el retorn als titulars dels DNI a qui els havien usurpat la identitat, aliens a l’estafa. Entre els afectats hi havia infermeres de Palamós, un guàrdia urbà de Barcelona i gent diversa que, per la situació de pandèmia, no es va malfiar que li copiessin el DNI. Així actuava en la faceta d’estafador José Manuel Gómez Fernández. A part de Gómez Fernández, que vivia en una casa ocupada, també van ser arrestats Armaldo Mastelloni, Ramon Orti Panadés, la dona de Gómez i deu persones més. Gómez està pendent de sentència per un cas del 2014 per l’estafa de tres milions amb xecs falsificats. Les mascaretes regalades van fer servei a les policies al marge del currículum del particular benefactor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia