Successos

Localitzen morta la tercera desapareguda a l’edifici ensorrat a Peníscola

Els Bombers desactiven el dispositiu de després de recuperar el cadàver de la dona

Els equips de rescat han rescatat amb vida aquesta nit un jove de 26 anys i aquest matí han trobat el cos d’un menor de 15, fill de l’altra víctima mortal

Els equips de rescat han localitzat aquest dijous a la tarda el cadàver de la tercera persona desapareguda sota la runa de l’edifici que es va ensorrar parcialment  dimecres a Peníscola, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat valenciana.

Els Bombers han pogut excarcerar la víctima de sota la runa i han confirmat la seva mort. Amb aquest rescat s’ha desactivat el dispositiu de cerca amb un balanç d’una persona rescatada amb vida i dues més mortes, totes elles d’un mateix grup familiar. En l’operatiu hi han participat efectius dels consorcis provincials de Bombers de Castelló i València i els de la ciutat de Castelló.

Els serveis d’emergències han pogut rescatar amb vida aquesta nit un jove de 26 anys que estava conscient i amb qui s’havien pogut comunicar. El supervivent és el fill de la parella de la dona que ha estat localitzada aquesta la tarda. A primera hora d’aquest dijous han localitzat el cos de la segona persona desapareguda, un menor de 15 anys i fill de la dona trobada morta aquesta tarda. La parella de la víctima va resultar il·lès.

L’Ajuntament de Peníscola ha anunciat que aquest divendres celebrarà un minut de silenci per aquest succés, les causes del qual ara s’investiguen.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat “l’estima i el condol” del govern “a la família, amics i veïns de la dona que ha perdut la vida a l’assolament a Peníscola”. Puig ha agraït la tasca dels equips d'emergències, als quals ha qualificat d’“essencials davant la tragèdia”.


Com un castell de cartes
Tècnics de la Conselleria d’Habitatge del govern valencià apunten al sistema constructiu dels pisos com a causa principal de l’esfondrament.

L’edifici, aixecat a principis dels 90, es va fer amb un sistema de murs de càrrega paral·lels i sistemes horitzontals d’estructura amb bigues prefabricades.

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica del govern valencià, Alberto Rubio, ha comparat l’estructura amb un castell de cartes: “Si treus una o falla, col·lapsa tot amb rapidesa i tot el conjunt cau”.

En aquest sentit, l’esfondrament s’hauria donat perquè un dels murs de l’edificació “ha perdut solidesa” per motius que es desconeixen. Rubio apunta a una possible cessió dels fonaments, tot i que considera “poc freqüent” que passi una cosa així en un edifici d’aquestes característiques.

Ara es revisaran els habitatges i la resta de la urbanització Font Nova.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia