Successos

El fiscal retira l’acusació pel cas del Goya fals

Queda vist per a sentència el judici a un advocat laboralista gironí

La fiscal ha retirat l’acusació contra l’advocat laboralista gironí acusat d’estafar 300.000 euros a un empresari amb la venda d’un quadre de Goya fals. Al final del judici, que es va celebrar ahir a l’Audiència, la fiscalia va indicar que el processat no va intentar engalipar l’empresari i que va ser un simple peó dins de tot l’entramat que va acabar amb la desaparició dels diners. L’acusació particular, en canvi, manté que es condemni l’advocat a 8 anys de presó i a pagar 8.640 euros de multa. Durant la seva declaració, el processat va afirmar que tan sols va actuar com a intermediari de la compravenda i que ell mateix va ser víctima d’un engany. Segons va dir, quan va viatjar a Torí per fer l’operació, sense que se n’adonés, li van acabar entregant una bossa plena de bitllets falsos.

El judici no ha girat al voltant de l’autenticitat del quadre –la justícia ja va dir que el Goya era fals–, sinó que ha tractat d’una complexa operació de compravenda. L’obra, titulada Retrat d’Antoni Maria Esquivel, era propietat de dos germans, empresaris gironins. A finals del 2014 van voler vendre el retrat per un import d’entre 3,1 i 4,8 milions de francs suïssos, i van buscar intermediaris per dur a terme l’operació, que es tancaria a Torí a traves de l’advocat acusat. Aquest va rebre els 300.000 euros dels compradors, que van resultar ser falsos, però no va denunciar els fets –va afirmar en el judici– perquè els empresaris gironins li van dir que no ho fes perquè al darrere aquell tracte hi havia “gent molt perillosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia