Successos

Un mort i tres ferits per inhalació de diòxid de carboni en un incident a la nuclear d’Ascó fora de la zona radiològica

L’origen hauria estat un error en la recàrrega del sistema contra incendis

Els bombers han desplaçat set dotacions a la central després que s’hagi activat el sistema contraincendis de CO2

Una persona ha mort i tres més han resultat ferides de caràcter lleu per inhalació de diòxid de carboni (CO2) en un incident a la central nuclear d’Ascó fora de la zona radiològica, segons han confirmat fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Tot indica que l’origen ha estat un error en la recàrrega d’un sistema contra incendis, que hauria provocat una fuita de CO2 (que s’utilitza precisament per apagar focs). Els Bombers han enviat set dotacions.

En la zona afectada hi havia tres treballadors, que són tres dels ferits. El quart és un bomber de l’empresa. Els Bombers han entrat al recinte de la fuita per comprovar si hi havia algú més, però no han trobat cap altre treballador. L’incident es tracta com un accident laboral.

Els Bombers, que han rebut l’avís a les 18.56 hores, verificaran ara que la fuita de CO2 està controlada i delimitaran la seva expansió, per comprovar que no queden treballadors en la zona afectada.

La unitat I de la central nuclear Ascó està fent els treballs de la 28a recàrrega de combustible des del passat 16 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia