Successos

Denuncien una nova agressió a un funcionari de Brians 2

Un intern ha empès un treballador que ha caigut a terra i ha quedat inconscient

Els sindicats denuncien la situació als centres i reclamen més seguretat per als treballadors

El Sindicat professional de presons del sindicat UGT ha denunciat a les xarxes socials que un funcionari de Brians 2 ha patit aquest diumenge una “greu agressió” per part d’un intern.

El Departament de Justícia ha explicat que els fets s’han produït quan un intern ha empès el cap d’unitat del Servei Interior del mòdul 4 i l’ha fet caure a terra, on ha quedat inconscient una estona fruit d’un cop al cap. Els serveis mèdics del centre l’han atès en un primer moment i posteriorment el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha evacuat a l’Hospital de Bellvitge en un helicòpter medicalitzat per poder dur a terme més proves mèdiques que permetin determinar l’abast de la lesió. I és que encara que ha recuperat la consciència, el seu estat podria ser greu.

La Conselleria ha explicat que quan ha passat l’atac els funcionaris de servei han atès immediatament el seu company, però l’atacant ha agafat una ampolla de gel hidroalcohòlic, se l’ha abocat a sobre i també dels funcionaris, i ha tret un encenedor. És per això que l’han immobilitzat i traslladat al departament especial de règim tancat. En les properes hores serà canviat de presó.

El presumpte agressor és un condemnat per dos delictes de conducció sota la influència de l’alcohol o les drogues i per tres delictes de conducció sense permís, que sumen una condemna acumulada de 26 mesos i 16 dies; més 3 mesos i 165 dies per responsabilitat personal subsidiària.

El departament de Justícia ha lamentat i condemnat “enèrgicament” aquesta nova agressió i ha assegurat que treballa per implantar mesures que evitin aquestes situacions. Precisament, aquest divendres un centenar de funcionaris es van manifestar al voltant dels centres Brians 1 i Brians 2 per demanar més mesures de seguretat als seus llocs de feina.

Els funcionaris de presons han reclamat en reiterades ocasions més seguretat als seus llocs de feina. El malestar ha anat a més després que la setmana passada un reclús arranqués un fragment de dit a un funcionari de Quatre Camins. Davant aquest nou incident, el sindicat ha preguntat a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, “fins quan està disposada a seguir posant en perill la vida dels seus treballadors”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia