Successos

L’escriptor Alejandro Palomas denuncia que un germà de La Salle el va agredir sexualment

L’autor reconeix que mai havia volgut explicar-ho per por a destruir la seva carrera

L’escriptor Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) ha denunciat que un germà de La Salle de Premià de Mar el va agredir sexualment quan era un nen. L’home, que avui tindria uns 90 anys i era amic del seu pare, era professor de l’assignatura de llengua en diversos cursos i coordinava les activitats esportives. El guanyador del premi nacional de Literatura Juvenil del Ministeri de Cultura i Premi Nadal, ho va detallar a la Ser i ho explica aquest dijous a ’La Vanguardia’ i l’’Ara’. L’autor reconeix que mai havia volgut explicar-ho perquè no volia que la seva mare el veiés “exposat a l’escarni públic” i per por a destruir la seva carrera i ara reconeix que no hi té “res a perdre”. “He pensat moltes vegades en suïcidar-me”, lamenta.

Els tocaments els feia a l’escola mentre que la violació es va produir durant unes colònies d’estiu. Després dels abusos, el culpava dient: “Veus què em fas fer?”. Finalment, Palomas ho va reconèixer a la seva mare, que ho va denunciar a l’escola. El centre va dir que era un assumpte intern i van demanar-li discreció.

Ara, després de llegir un reportatge a ’El País’ on s’indicava que La Salle no faria cap investigació dels casos d’abusos que havia tingut i va decidir fer-ho públic. L’escriptor va pensar, llavors, que calia “una cara i un nom” que no “desapareguessin”. “Ho investigaran perquè hi deixaré la pell perquè ho investiguin”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia