Successos

L’ajuntament del cementiri profanat ajudarà en el trasllat de les restes

Les despulles aniran al cementiri municipal

La mesura ja s’havia proposat abans de la bretolada

L’alcalde d’Aguilar de Segarra (Bages), Pere Aliaguilla, ha explicat que l’ajuntament ha ofert als veïns la seva col·laboració per facilitar el trasllat de les restes de les tombes profanades a l’antic cementiri del poble al cementiri municipal.

Aliaguilla ha dit que col·laboraran “en el que faci falta” per intentar resoldre una situació que ha causat malestar entre els veïns del poble, i que intentaran alleugerir els tràmits perquè els trasllats es produeixin amb rapidesa.

El primer edil ha explicat que el trasllat de les restes morals al cementiri municipal ja era una cosa que s’havia parlat amb el rector de la parròquia propietària de l’antic cementiri, i que alguns familiars ja havien tret els seus difunts del recinte amb o sense ajuda municipal.

Un veí va alertar que algú havia profanat les tombes de l’antic cementiri, que estava abandonat, i havia escampat les restes mortals. La profanació va ser comunicada al rector de la parròquia, que va ser qui finalment va interposar la denúncia davant els Mossos d’Esquadra en nom del bisbat de Vic (Osona).

Sobre qui podria estar darrere del succés, des del poble suposen que “algú s’ha il·luminat i ha cregut que amb les restes podria haver-hi algun anell o alguna cosa de valor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia