Successos

Deu morts en un tiroteig racista en un supermercat de Buffalo

L’atacant és un jove blanc i les víctimes, majoritàriament negres

Almenys deu persones han mort aquest dissabte i tres més han resultat ferides, la gran majoria negres, en un tiroteig per “motivacions racistes” protagonitzat per un noi de 18 anys blanc. El fets han tingut lloc en un supermercat de la localitat nord-americana de Buffalo, a Nova York.

El comissionat de policia de Buffalo, Joseph Gramaglia, ha confirmat en una roda de premsa que l’atacant anava fortament armat i amb un equip militar antibales.

Quatre de les víctimes eren treballadores del supermercat, un dels quals el guàrdia de seguretat.

Segons Gramaglia, les evidencies apunten a que l’agressor tenia motivacions racistes: onze de les víctimes eren negres i dues, blanques.

Els morts en aquest nou atac se sumen als milers de defuncions que cada any deixen els incidents amb armes de foc als Estats Units. Segons la base de dades de l’organització gunviolencearchive.org , fins el 15 de maig han mort un total de 15.934 persones per armes de foc, amb aquest nou atac ja n’ha sumat deu més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia