Successos

Alemanya

Un mort i diversos ferits en un atropellament múltiple a Berlín

La Policia ha detingut el conductor del vehicle i investiga si es tracta d’un accident o una acció deliberada

L’incident s’ha produït a tocar de la plaça on el 2016 un terrorista va estavellar un camió contra un mercat de Nadal

Almenys una persona ha mort i diverses han resultat ferides en un atropellament múltiple aquest dimecres a Berlín, segons han informat els Bombers i la Policia de la capital d’Alemanya.

L’incident ha passat cap a dos quarts d’onze del matí en un carrer comercial del districte de Charlottenburg, a l’oest de la ciutat.

Segons la cadena local RBB, que cita fonts dels Bombers, per causes que encara es desconeixen un vehicle ha envaït la vorera, ha envestit diverses persones a la cruïlla dels carrers Rankestrasse i Tauentzienstrasse. Segons el mateix mitjà, l’automòbil implicat en l’accident és un turisme de la marca Renault, model Clio, i el seu conductor era un home.

La víctima mortal és una mestra d’escola de 51 anys, que es trobava al lloc amb un grup d’escolars, segons informacions coincidents dels diaris Bild i Berliner Zeitung.

A més de la víctima mortal, deu persones han resultat ferides en l’atropellament, cinc de les quals es troben en estat crític i tres tenen lesions de gravetat.

Segons el diari Bild, el cotxe ha pujat a la vorera i ha envestit un grup de vianants entre els quals hi havia la mestra i els seus alumnes. Després ha tornat a la calçada i n’ha tornat a sortir per acabar topant contra l’aparador d’un comerç. Segons RBB, l’individu ha intentat fugir de la zona però ha estat retingut per diverses persones fins l’arribada de la Policia. El conductor de l’automòbil que ha provocat l’atropellament és un home de 29 anys, segons informen diversos mitjans alemanys.

La Policia de Berlín ha confirmat el succés a través de les xarxes socials i informa que ha desplegat important dispositiu a la zona. El conductor del vehicle està retingut. La policia encara no sap si es tracta d’un accident o una acció deliberada.

El portaveu de la Policia de Berlín, Thilo Cablitz, ha explicat que es tracta d’un home i que ha quedat detingut mentre es determinen les circumstàncies del succés. El cos també investiga si, en el cas que sigui un accident, el detonant ha estat un problema mèdic del conductor, ha afegit Cablitz.

No obstant això, alguns mitjans apunten que l’atropellament hauria estat intencionat. En aquest sentit, el diari Bild assegura que el conductor, d’origen armeni i resident a la capital alemanya, hauria deixat un escrit anunciant les seves intencions. D’acord amb aquest rotatiu, que cita fonts de la investigació, el contingut de l’escrit trobat a l’automòbil descarta que es tracti d’un accident.

Els Bombers han mobilitzat una seixantena d’efectius.

L’incident s’ha produït a pocs metres de la Breitscheidplatz, la plaça on el 2016 un terrorista gihadista va estavellar un camió robat contra un mercat de Nadal i va matar 13 persones.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia