Successos

El foc forestal de Platja d’Aro, finalment controlat

Ahir a la tarda encara quedaven dues fumeroles actives

Les flames van cremar un total de 70 ha

El personal del camp de golf Mas Nou, clau per ajudar perquè el foc no entrés a les Gavarres

Els Bombers de la Generalitat van donar ahir a la tarda finalment per controlat el foc forestal que ha cremat 70 hectàrees entre Castell d’Aro i Santa Cristina d’Aro. L’incendi va obligar a desallotjar diverses urbanitzacions. Un element clau per evitar que el cap del foc penetrés a les Gavarres va ser el treball del personal del club de golf Mas Nou, que va desplaçar centenars de metres les línies d’aspersors per fer un gran mur d’aigua. El foc, que es va originar per una neteja de franges perimetrals, no va provocar danys personals, gràcies a la intervenció dels Bombers, tot i que va afectar algunes façanes. En el moment de tancar aquesta edició, els Bombers havien atacat amb mitjans aeris i reforçat els treballs constants per remullar les zones més sensibles. El dispositiu l’han format dotze mitjans terrestres i un d’aeri. Quatre mitjans terrestres es quedaran tota la nit per controlar-lo. Si les condicions meteorològiques, amb absència de vent i humitat alta, s’espera que es pugui donar per extingit al llarg del matí.

Gran treball cooperatiu

El foc es va originar divendres al migdia amb unes condicions que podien haver-lo convertit en el primer gran incendi de l’estiu si hagués penetrat cap al massís de les Gavarres. Pendent, vent i orientació, elements clau per donar embranzida a les flames. Els Bombers, un cop el foc es va dividir en dos fronts, van haver de separar els efectius per protegir propietats i persones i, a la vegada, combatre l’incendi.

En aquest punt, el treball de Protecció Civil i les ADF va ser clau. Una de les tasques de contenció important el van fer els treballadors del complex Hamimag, on hi ha el camp de golf del Mas Nou. Es van moure centenars de metres les línies d’aspersors per fer un gran mur d’aigua per evitar que el foc tingués més oportunitats per passar. Si ho hagués aconseguit, hauria pogut avançar directament a les Gavarres.

LA XIFRA

70
hectàrees
és el total que s’ha cremat, un cop els Bombers van donar ahir el foc finalment per controlat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia