Successos

Un mort i desenes de ferits en un festival a Cullera

Un esclafit de vent desmantella l’escenari de la trobada de música electrònica Medusa

El sinistre es va produir quan el recinte acollia uns 50.000 joves

La meteorologia extrema va provocar, ahir, un mort i desenes de ferits, de què tres de greus, quan un esclafit de vent i sorra va desmantellar pràcticament del tot l’escenari i les instal·lacions del festival Sunbeach Medusa de música electrònica que se celebrava a la platja de Cullera, a la comarca de la Ribera Baixa, al País Valencià.

Els fets es van produir de matinada, quan, al voltant de les quatre, la ventada va arrencar part de l’escenari, que va caure sobre el públic, format per uns 50.000 joves, i va destruir diversos elements de la instal·lació. Com a conseqüència de l’accident, va resultar mort un jove de 22 anys, de nacionalitat francesa, i va caldre traslladar als hospitals una trentena de persones. Els ferits van ser distribuïts per diversos hospitals, com ara el Sant Joan d’Alacant, La Ribera d’Alzira i el Clínic de València. Els ferits lleus van ser donats d’alta, però quatre dels més greus encara estan hospitalitzats.

El festival, que s’havia de celebrar fins a demà al matí, i que esperava una assistència massiva de fins a 320.000 persones, va ser desallotjat immediatament i ha quedat suspès.

Permisos i garanties en ordre

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va assegurar, ahir, que el festival disposava de tots els permisos i les garanties administratives i va defensar el consistori com “una administració rigorosa i escrupolosa” que havia exigit totes les precaucions a l’esdeveniment massiu, que se celebrava en un recinte format per quatre escenaris, atraccions complementàries com ara una roda i carpes lúdiques, i que incloïa un càmping per acollir unes 12.000 persones.

La Generalitat Valenciana ha activat un telèfon únic, el 900 365 112, per atendre familiars i persones afectades i s’ha obert una investigació judicial per esbrinar tot el que tingui a veure amb la seguretat de l’espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia