Successos

medi ambient

Les fortes tempestes deixen diversos morts al Mediterrani

Un violent temporal, amb ràfegues de vent de fins a 224 quilòmetres per hora, causa almenys sis víctimes a Còrsega

Dues persones més perden la vida a Itàlia a conseqüència del mal temps

Després d’una onada de calor i incendis sense precedents, les tempestes assoten ara el Mediterrani. Un violent temporal va colpejar Còrsega i va causant sis morts, entre ells una noia de 13 anys, i una vintena de ferits. Durant una hora, l’illa va ser sacsejada per ràfegues de vent de fins a 224 quilòmetres per hora. En paraules del president cors, Gilles Simeoni, a l’emissora France Info, això va donar lloc a “un escenari apocalíptic”. “Estic encara en xoc”, hi va afegir Simeoni. A conseqüència del mal temps, 47.000 habitatges van quedar sense subministrament d’electricitat. Al tancament d’aquesta edició uns 11.000 continuaven encara sense llum.

Les autoritats mantenen activada l’alerta taronja per risc de fortes pluges i inundacions causades per les tempestes.

El mal temps també afecta Marsella, on els bombers van haver de fer nombroses sortides per auxiliar diverses persones que s’havien quedat atrapades en el cotxe per la crescuda de l’aigua. Va caure més aigua en un dia que des de principi d’any, segons va escriure l’alcalde de Marsella, Benoît Payan, a Twitter.

Un temporal de vent i pluja també està castigant Itàlia, especialment el nord i el centre del país, on ha deixat almenys dues víctimes mortals i una vintena de ferits a la Toscana per la caiguda d’arbres.

A més de la Toscana, els altres territoris afectats pel mal temps són el Piemont, la Ligúria i l’Emília-Romanya, on les tempestes i les violentes ràfegues de vent –amb pics de fins a 120 quilòmetres per hora– van causar inundacions, van arrencar teulades i van causar importants destrosses en les infraestructures.

A Venècia es va haver d’acordonar la zona propera a la basílica de Sant Marc i els turistes que la visitaven van haver de ser desallotjats després que diversos fragments del campanar es desprenguessin i caiguessin a la plaça. El Departament de Protecció Civil va reunir la unitat de crisi per analitzar la situació i va avisar que el temporal continuarà almenys fins avui.

Les tempestes arriben després d’una onada de calor excepcional al Mediterrani que ha causat una gran sequera, deixant rius i pantans sota mínims. Una calor extrema acompanyada de grans incendis que al juliol van cremar a diversos països del Mediterrani.

LA XIFRA

47.000
habitatges
de Còrsega van arribar a quedar ahir sense electricitat per la tempesta.

Focs mortífers a Algèria

Els incendis forestals, que es van intensificar dimecres per l’onada de calor a l’est d’Algèria, han causat 38 morts i desenes de ferits, segons l’últim balanç oficial. La majoria de víctimes es van produir a l’àrea d’El Tarf, prop de la frontera amb Tunísia, on cremen 128 incendis, els quals haurien deixat almenys dos-cents ferits, alguns d’ells de gravetat, segons informaven els mitjans locals. El foc va destruir 14.000 hectàrees de bosc . L’estiu passat un centenar de persones van perdre la vida en incendis forestals a Algèria, una trentena de les quals, militars que participaven en les tasques d’extinció i rescat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia