Successos

successos

meteorologia

Uns 400 avisos per efectes de la tempesta a l’àrea metropolitana

La majoria han estat filtracions, acumulacions d’aigua i cotxes atrapats al Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Garraf

Retencions a l’AP-7 per un carril tallat i retards a l’R4 de Rodalies

El telèfon d’emergències 112 ha rebut aquest matí un total de 398 trucades relacionades amb les fortes pluges que s’han produït al prelitoral i litoral metropolità des del Vallès Occidental fins al Garraf, el Barcelonès i el Baix Llobregat. La majoria d’avisos s’han produït a les ciutats de Barcelona (120), Badalona (30), Sant Cugat del Vallès (28) i Cerdanyola del Vallès (21) entre altres poblacions. Cornellà i Sant Feliu de Llobregat o Sant Quirze del Vallès han estat altres municipis amb diverses incidències. Els Bombers de la Generalitat han rebut un centenar d’avisos fins a dos quarts de dues del migdia. Per exemple, han hagut d’ajudar conductors de vehicles atrapats en vies inundades a Molins de Rei o Sant Cugat del Vallès.

Pel que fa al transport, les fortes tempestes matinals també han tingut afectacions a l’autopista AP-7 i al servei ferroviari de Rodalies de Catalunya. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, un carril de l’AP-7 a Cerdanyola ha quedat tallat per inundació en sentit Tarragona i ha causat cues de fins a 4 quilòmetres.

Pel que fa a Rodalies, les tempestes han provocat retards que superaven els trenta minuts en la línia R4 que uneix Sant Vicenç de Calders amb Barcelona a través de Vilafranca del Penedès però també el ramal entre Manresa i la capital catalana.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha recomanat a les persones que hagin d’agafar un cotxe que, en cas de trobar-se amb fortes pluges, moderin la velocitat i augmentin la distància de seguretat amb altres vehicles. També ha demanat als conductors que extremin precaucions a l’hora de realitzar maniobres i, en cas d’haver de travessar un toll, ha recomanat que se circuli lentament en primera i després es comprovi l’eficàcia dels frens.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya les pluges fortes que han afectat des de la matinada la Catalunya Central i el litoral i prelitoral barceloní es dissipaven al migdia. Durant la tarda és poc probable que les precipitacions superin els 20 l/m² en 30 minuts però, en canvi, poden afectar qualsevol comarca catalana mentre que, a la nit s’espera que quedin restringides al Pirineu occidental i a les Terres de l’Ebre.

Tenint en compte que els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa, esclafits o tornados), Protecció Civil recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

D’altra banda, recorda que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia