Successos

A presó dos dels detinguts en l’operatiu a Girona contra el grup que preparava narco llanxes

La causa està oberta per organització criminal, contraban, blanqueig de capitals i tràfic de drogues

El jutjat d’instrucció 1 de Figueres ha enviat a presó dos dels detinguts en l’operatiu contra el tràfic de droga que va posar el focus en un grup que es dedicava a preparar narco llanxes. Dels dinou arrestats, sis han passat a disposició judicial aquest dijous. D’aquests, dos han ingressat a presó comunicada i sense fiança, i els quatre restants han quedat en llibertat provisional. L’operació policial, on van prendre part Vigilància Duanera, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra, va culminar una investigació iniciada el desembre del 2021. Es van fer entrades i escorcolls a Salt, a Roses i a la marina d’Empuriabrava. La causa està oberta pels delictes d’organització criminal, contraban, blanqueig de capitals i tràfic de drogues.

L’operatiu d’aquest dimarts va mobilitzar efectius de fins a tres cossos policials diferents. Hi van participar agents de Vigilància Duanera, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. La investigació, que tutela el jutjat d’instrucció 1 de Figueres, va començar seguint el rastre de delinqüents que es dedicaven a preparar i vendre narco llanxes a organitzacions criminals que les feien servir per traficar amb droga.

La investigació es va focalitzar en sospitosos que s’encarregaven de donar suport logístic a traficants per introduir droga a l’Estat. Segons fonts del cas, s’encarregaven d’adquirir embarcacions, millorar-les i afegir-hi motors perquè tinguessin més potència i, després, les acabaven venent a organitzacions criminals que es dedicaven sobretot al tràfic d’haixix al sud d’Espanya.

Els investigadors sospiten que, per preparar aquestes narco llanxes, els arrestats se servien d’empreses nàutiques legals que els servien de tapadora. Les embarcacions preparades des d’aquestes firmes s’entregaven als traficants des de diferents punts de Catalunya i la zona nord del País Valencià.

Dinou detinguts i una vintena d’embarcacions

Durant l’operatiu, es van fer entrades i escorcolls a Salt, Roses i a la marina d’Empuriabrava. Es van detenir dinou persones, es van comissar una vintena d’embarcacions (entre les quals, de semirígides), més de 40.000 euros, diversos estupefaents (no ha transcendit la quantitat exacta) i alguns turismes.

Entre els dinou detinguts, hi havia tant membres del grup que preparava les narco llanxes com traficants de droga. A tretze d’ells se’ls va deixar la detenció sense efecte.

Els sis restants han passat aquest dijous a disposició d’instrucció 1 de Figueres, que és qui instrueix la causa. Després de prendre’ls declaració, el jutjat ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a dos dels arrestats. Els altres quatre, han quedat en llibertat provisional i s’hauran de presentar davant del jutjat sempre que se’ls requereixi. La causa està oberta pels delictes d’organització criminal, contraban, blanqueig de capitals i tràfic de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia