Successos

seguretat

Apareix penjat a la presó l’autor d’un brutal atac sexual a un nen

Miguel Ángel Moreno, de 56 anys, que estava empresonat pel brutal atac sexual a un nen d’11 anys el maig del 2021 a l’Escala, va ser trobat mort divendres passat, penjat amb un cordill de la llitera de la cel·la. El cas s’investiga com un suïcidi tot i que Moreno, un pres amb no gaire bones relacions a la presó, no va deixar cap nota. La mort del reclús es va produir nou dies després que el jutjat de Figueres li comuniqués el processament per agressió sexual a un menor i ordenés l’embargament per cobrir les indemnitzacions per valor de 22.223 euros pels danys físics i morals que va ocasionar a la víctima, a qui va assaltar quan anava amb bicicleta a l’escola, va tombar i va colpejar brutalment (fins i tot li va trencar una dent) en el seu intent de violar-lo, fet que es va veure frustrat gràcies a un testimoni, que va escridassar l’agressor i el va fer fugir. El nen va dir que l’atacant s’assemblava a Nelson Mandela, dada que va servir per arrestar Moreno, amb un llarg currículum com a homicida, pistoler i maltractador.

El currículum de Moreno Jiménez és destacat. El 2004 va ser arrestat a Puigcerdà per la mort d’Edit Leke, una noia camerunesa trobada a les aigües del riu Segre, a Fontanals de Cerdanya. Inicialment va ser detingut i empresonat per assassinat, però va sortir molt ben parat del judici, celebrat el 2006. L’Audiència només el va condemnar a un any de presó per homicidi imprudent, ja que el tribunal es va creure la seva versió: que quan va tirar la noia al riu ell es pensava que ja era morta. I, per tant, no se li podia atribuir consciència de perpetrar un fet delictiu amb la seva acció. Sumant-hi la pena que se li va imposar per les lesions que va causar al xicot de Leke (tres anys i mig) i per les lesions a la noia abans de tirar-la al riu (mig any), Moreno va sortir al cap de només cinc anys. El 2010, ja lliure, va aparèixer a Lladó i va atemorir la gent d’aquest poble de l’Alt Empordà perquè anava armat, disparava, aixafava cotxes i amenaçava el veïnat. El van detenir i li van imposar una ordre d’allunyament del poble, però, com que hi va tornar, el jutge el va fer empresonar per incompliment de mesura cautelar i per tinença d’armes, perquè li van trobar un revòlver.

El novembre del 2013, Miguel Ángel Moreno va tornar a seure al banc dels acusats. Aquest cop el fiscal demanava per a ell 16 anys de presó per haver intentat asfixiar el seu pare octogenari posant-li un coixí damunt la cara. També se li imputava haver colpejat la seva mare. Moreno va admetre que havia pegat al pare i a la mare, i també que havia intentat matar el seu pare. I encara hi va afegir que “tota la vida” l’havia volgut matar. Aquesta va ser la seva declaració: “Tota la vida l’he volgut matar, perquè ell també m’ha desitjat la mort des de petit, em va maltractar i em va agredir. Li vaig posar el coixí de broma, va ser una mostra del desig d’allò que havia volgut fet tota la vida, però com que era tan vell després li vaig fer un petó i el vaig acariciar.” Aquest cop també en va sortir ben parat, perquè l’Audiència només el va condemnar a un any i deu mesos de presó pels maltractaments, però no per intent d’homicidi, perquè va desistir voluntàriament de posar fi a la vida del pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia