Successos

“El nadó encara estava calentó”

La dona que ha trobat un nen de setmanes abandonat en el fred a Barcelona explica els fets

Els Mossos investiguen un delicte d’abandonament de menors i de temptativa d’homicidi

“Encara estava calentó”. Amb aquestes paraules explica Ana Lídia Pérez la sensació que ha tingut aquest matí quan ha agafat en braços un nadó que algú havia abandonat al mig del carrer a Barcelona el dia més fred de l’any. En declaracions a l’agència Efe l’Ana explica que tot i torbar-se al mig del carrer, la criatura estava molt tranquil·la.

El nadó té setmanes de vida. Segons els càcàlculs de la dona, entre un mes i mig i dos mesos. Els Mossos d’Esquadra han informat que tot just té un mes. La criatura es trobava en l’esglaó d’entrada d’un espai on hi té despatx una associació a ajudar famílies en risc d’exclusió. Aquest fet podria donar una pista de l’origen dels progenitors.

La troballa s’ha produït quan faltaven quinze minuts per les set del matí al carrer de Begur, del barri de Sants. Un home que estava parat en una cantonada ha cridat l’atenció a l’Ana assenyalant-li un embalum que hi havia al terra i dient-li que podia ser un nadó.

“La primera impressió és que l’home estava borratxo, perquè m’ha semblat un ninotet, però quan l’he mirat bé ha mogut els ulls i el caparró i m’he convençut que era un nadó”, ha afegit la dona, que, com a mare de dos fills petits, confessa que ha estat “dur” trobar-se a “una criatura tan indefensa en aquest estat”.

Segons el seu relat, després de trucar a la policia ha agafat en braços el nadó i és quan ha comprovat que estava “calentó”, fet pel qual creu que no feia gaire estona que l’havien abandonat. “Estava ben abrigat”, dins d’una bossa de roba, amb el cap cobert per un capell, un xumet i abrigat per un “llençolet vermell”, explica l’Ana.

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec del cas. El caporal Carlos ha relatat que en arribar al lloc des d’on els havia trucat l’Ana, han constat que la temperatura del cos del nadó era “idònia”, que es movia i no plorava. Tot i això, el petit ha estat traslladat en ambulància del SEM a l’Hospital Sant Joan de Déu. El seu estat era lleu.

Els agents creuen que es podria tractar d’un delicte d’abandonament de menors però també de temptativa d’homicidi i hi ha una investigació oberta en aquest sentit. El relat de l’Ana, i el fet de la temperatura corporal de la criatura, poden ajudar en la recerca, per fixar l’hora de l’abandonament, a través de la recerca de càmeres de seguretat del barri.

La bossa on era el nen i que ha trobat l’Ana no és d’esport -com havien dit inicialment els Mossos- sinó de tela. Als agents els ha sobtat que el nadó no plorava, es movia amb normalitat i tenia els ulls ben oberts. L’anàlisi de la bossa pot ajudar a obtenir alguna pista de la identitat de a persona que hauria abandonat el nadó. En el marc de la investigació també s’espera trobar testimonis com l’home que ha avisat la dona que hi havia un nadó al carrer abandonat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia