Successos

Tales preventives contra el vàndal de Vilademuls

L’Ajuntament serrarà arbres propers a equipaments públics per evitar els danys que pugui causar

L’Ajuntament de Vilademuls ha pres una decisió dràstica per mirar d’evitar els danys en equipaments públics que podria causar en un futur la tala d’arbres que està fent un desconegut al municipi: serrarà els que estiguin a la vora de les construccions que podrien ser objecte de la tala vandàlica, abans que ho faci la persona que estan buscant. Aquesta setmana els responsables municipals han començat a parlar amb els propietaris de les finques on hi ha aquests arbres i, si es compleixen les previsions, les tales preventives començaran aquesta mateixa setmana. Les construccions escollides per ser emparades són les que estan enmig de zones boscoses, i que l’Ajuntament prefereix no identificar públicament.

“Són trampes”

El que serà impossible de fer, per raons òbvies –explicava ahir l’alcalde, Àlex Terés– són tales preventives d’arbres de la vora de camins, que han estat també objecte del vàndal. “Això és especialment preocupant perquè en realitat són trampes”, considera Terés, referint-se al fet que l’autor “marca” els troncs amb uns talls parcials que no fan que es tombin de seguida, sinó que els deixen a punt perquè amb un cop de vent o una altra incidència es precipitin al terra. “I els marca de manera que la caiguda sigui cap al camí i pugui aixafar algú”, avisa l’alcalde.

Els primers arbres talats per aquest desconegut estaven situats al costat del cementiri del poble de Vilademuls i van caure dins del recinte. Al cap d’uns dies el vàndal va fer el mateix al dipòsit d’aigua de Galliners i el cap de setmana passat va talar parcialments 18 arbres de la vora de camins, que finalment es van precipitar al terra. Els Mossos d’Esquadra n’estan investigant l’autoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia